Mercedes vil belønne økonomisk kørsel med billig opladning

Med appen Eco Coach vil Mercedes belønne de brugere af elbiler og plug-in hybrider, der kører energieffektivt. Belønningen er billigere opladning.

Mercedes vil belønne økonomisk kørsel med billig opladning

Det er blevet meget dyrere at få ladet elbilen op, lige meget om opladningen foregår hjemme eller ude. En måde at spare nogle penge på, er at tænke over den måde man kører på. Netop dette er noget som Mercedes vil belønne ejerne af elbiler eller plug-in hybrider fra Mercedes-Benz for.

Læs også: Mercedes og Rivian i samarbejde: Vil bygge fabrik i Europa

Billig opladning af elbil, hvis du kører sparsomt

“me Eco Coach” er en app fra Mercedes, der skal hjælpe brugere af elbiler og plug-in hybrider med at optimere deres elektriske kørsel og anvende strømmen mere effektivt.

Eco Coach er skabt til at gøre overgangen til elektrisk mobilitet nemmere for Mercedes’ kunder. App’en motiverer brugerne af elbiler og plug-in hybrider til at optimere deres adfærd i forhold til elektrisk kørsel og opladning gennem spil og konkurrencer, og teknologien har allerede vist sig at være vellykket.

Intern statistik viser nemlig, at brugere af en plug-in hybrid, som samtidig anvender Mercedes me Eco Coach, kører elektrisk i helt op til 58 procent af tiden. Dette er 22 procent mere, end brugere af brugere af plug-in hybrider, som ikke anvender Eco Coach.

Brugere af fuldt elektriske biler, som også anvender Eco Coach, leverer ligeledes overbevisende resultater. Her er batteriets opladningstilstand efter en opladning i gennemsnit 79 procent, hvilket er blot ét enkelt procentpoint under de 80 procent, som anbefales af Mercedes-Benz for at sikre den længst mulige batterilevetid.

Halv pris på strøm til elbilen

App’en har nu nået 50.000 brugere, og dét fejrer Mercedes-Benz ved at udlodde vouchers, som udløser halv pris på opladninger gennem Mercedes me Charge netværket. Kampagnen løber til og med den 31. oktober 2022.

Brugerne af Mercedes me Eco Coach kan indsamle point ved at gennemføre forskellige udfordringer. En udfordring kan for eksempel være at maksimere andelen af elektrisk kørsel i sin plug-in hybrid – eller at lade op flere dage i træk i en bestemt periode. Man har også mulighed for at deltage i underholdende konkurrencer, som skifter hver måned. De optjente point veksles til vouchers, som gælder i to år fra udstedelsesdatoen.

Mercedes me Eco Coach kan downloades gratis via App Store og Google Play. Funktionerne er tilgængelige for alle modeller udstyret med COMAND Online infotainment-system version NTG 5.5 og nyere.

Se også: Nyheder om elbiler