NIO ET5: Tesla Model 3-konkurrent har kurs mod Danmark

Danmark kunne blive første land udenfor Kina, der kan byde Tesla Model 3-konkurrenten, NIO ET5, velkommen. De første NIO ET5 ruller af samlebåndet nu.

NIO ET5: Tesla Model 3-konkurrent har kurs mod Danmark

Da NIO kom til Norge i slutningen af 2021 var det med flagskibsbutik og en nordisk premiere på den store luksussedan, NIO ET7. Senere i år åbner NIO også i Danmark, hvor man kunne se en nordisk premiere på NIO ET5, der ses som en konkurrent til Teslas Model 3.

NIO ET5 blev først annonceret i december sidste år, hvor den imponerende med lang rækkevidde, lækkert design og kraftig ydeevne. NIO har netop delt billeder af de første ET5, der ruller fra fabrikkens samlebånd. De første modeller er prototyper, er skal bruges til validering af produktionen.

Læs også: NIO ET5 – kompakt elektrisk sedan med lang rækkevidde 

NIO ET5 kan få premiere i Danmark

Når NIO ET5 er testet færdig og klar til produktion vil den først få premiere i Kina, hvor den forventes at rulle ud på vejene i løbet af efteråret. Når ET5 først forlader hjemlandet kunne det tyde på, at den først får kurs mod Danmark.

Der er stor fremgang i salget af elbiler i Danmark og en enorm interesse for de grønne biler. Og det er derfor ikke overraskende at NIO ser ud til at gå all-in i Danmark med flagskibsbutik, batteriskiftestationer og måske en nordisk premiere på ET5. ET5 er både mere kompakt og billigere end ET7 og anses som en direkte konkurrent til Teslas Model 3. I Danmark er Tesla Model 3 i øjeblikket den mest populære elbil på markedet, og derfor passer NIO ET5 perfekt ind som et nyt spændende alternativ. Hvornår NIO åbner i Danmark ved vi endnu ikke, men vi holder selvfølgelig øje med nyt omkring det.

NIO ET5
NIO ET5 på samlebåndet i Kina.

Et alternativ til Tesla Model 3

NIO er allerede begyndt at tage imod forudbestillinger til Tesla Model 3-konkurrenten i Kina, hvor prisen forventes at starte ved lidt over 40.000 dollars (263.000 kroner). Når den kommer til Danmark kan man forvente en pris, der læner sig op ad Tesla Model 3 og måske endda være en anelse billigere.

NIO ET5 kommer med dobbelt elektrisk motor med 480 hk og 700 nm, som giver en acceleration fra 0-100 km/t på 4,3 sekunder. Man vil kunne vælge mellem 75 og 100 kWh-batteri og senere hen et 150 kWh batteri med helt op til 1.000 kilometer rækkevidde. Batteriet kan skiftes på få minutter i NIO Power Swap-stationer.

Se også: Nyheder som elbiler