Elbilmærket NIO vil åbne batteriskiftestationer i Danmark i 2022

Når det kinesiske elbilmærke NIO kommer til Danmark senere i år bliver det med batteriskiftestationer og en helt ny elbil med op til 1.000 km rækkevidde.

Elbilmærket NIO vil åbne batteriskiftestationer i Danmark i 2022

I slutningen af december løftede kinesiske NIO endelig sløret for, at 2022 bliver året, hvor de kan åbne for bestillinger i Danmark. Når NIO åbner i Danmark bliver det med både elbiler, en af deres specielle butikker og med deres helt unikke batteriskiftestationer, kaldet Power Swap-stationer.

NIO Power Swap-stationer i Danmark?

NIO har netop åbnet deres første Power Swap-batteriskiftestation uden for hjemlandet Kina. Denne station bliver åbnet i Norge, hvor NIO i slutningen af 2021 startede salget af deres elektriske SUV, ES8. I Norge har NIO planlagt yderligere 19 batteriskiftestationer i år, som skal være nok til at dække landet. Senere i år åbner NIO også i Sverige, Tyskland, Holland samt Danmark, hvor Power Swap-stationerne selvfølgelig også vil blive tilbudt. For første gang ved vi nu, at NIO allerede i år vil åbne deres første batteriskiftestation i Danmark.

Se også: De mest ventede elbiler i Danmark i 2022

Skift elbilens batteri på få minutter

Ideen med batteriskiftestationen er, at man kan køre ind med et tomt batteri og køre derfra tre minutter senere med et fuldt opladt batteri.

På NIOs unikke Power Swap-stationer kan man skifte batteriet på en af deres biler på få minutter. Det minder mest af alt om at køre bilen en tur i vaskehallen – man kan endda vente i bilen mens udskiftningen sker. Stationen er ubemandet (men vil dog i starten tilbyde personlig hjælp) og indeholder en række batterier, som bliver opladt og tjekket for fejl.

Når man handler elbil hos NIO kan man vælge at lease både bil og batteri. Leasing af batteriet inkluderer udskiftning ved Power Swap-stationerne, hvor man derudover kan vælge forskellige størrelser af batterier. Mindre batterier har kortere rækkevidde, men er også billigere af lease.

Nio ET5
Nio ET5

NIOs batteriskiftefunktion er en åben standard, som andre elbilmærker frit må benytte. NIO har netop fået konkurrence fra verdens største batteriproducent CATL, som også vil bygge batteriskiftestationer.

Hvornår åbner NIO i Danmark?

Det er det store spørgsmål. Vi er dog ikke i tvivl om, at det ikke vil vare længe endnu. NIO er netop blevet medlem hos De Danske Bilimportører og har slået en række åbne stillinger op på LinkedIn.

Når NIO åbner i Danmark bliver det med en butik centralt i en af Danmarks større byer (sandsynligvis København), hvor man selvfølgelig kan se elbilerne, men hvor der også vil blive afholdt events og meget mere. Disse kalder NIO for NIO House.

NIO ES8 vil vi uden tvivl være blandt de elbiler, der kan bestilles i Danmark. Men mon ikke også Tesla Model 3-konkurrenten NIO ET5 vil være blandt udvalget. NIOs store luksussedan, ET7, skulle også være lige på trapperne i Norge.

Se også: Nyheder om elbiler