Nissan Micra på vej som billig mini-elbil

Nissan vil lancere en elektrisk udgave af deres lille bybil, Micra. Elbilen Nissan Micra på en ny billigere platform, lavet til elbiler.

Nissan Micra på vej som billig mini-elbil

Renault, Nissan og Mitsubishi-alliancen fortalte ved et fælles pressemøde i går, at de nu vil satse endnu mere på de elektriske biler. I løbet af de næste fem år skal der investeres 23 milliarder euro, eller 171 milliarder kroner, i elektrificering, hvor der skal bygges elbiler på fem spritnye platforme. En af disse platforme hedder CMF-BEV, hvor en elektrisk erstatning for den lille Nissan Micra skal bygges på.

Se også: De billigste elbiler i Danmark – her er udvalget

Billigere og bedre mini-elbil

CMF-BEV-platformen ligger til grund til den forsinkede Nissan Ariya samt den nye Renault Mégane E-Tech Electric, der begge kører ud på de danske veje i løbet af i år. Platformen siges at kunne reducere omkostningerne med 33 procent og strømforbruget med 10 procent sammenlignet med den nuværende platform, der anvendes i fx Renault Zoe.

Derudover er den nye platform (og de fire andre) bygget specifikt til elbiler, hvilket giver nogle oplagte fordele. Det giver bedre udnyttelse af pladsen, en mere energieffektiv pladsform samt mere plads til batteriet. Og det kan altså betyde, at en kommende Nissan Micra-elbil kan blive både billigere og få en længere rækkevidde end det lige nu er muligt i de små biler. Med den nye platform til Nissan Micra skulle en rækkevidde på op til 400 kilometer være muligt.

Udover Nissan Micra vil også en kommende Renault 5 benytte denne platform.

Renault 5 Electric
Renault 5 Electric vil også bruge CMF-BEV-platformen, som Nissan Micra-elbilen bygges på.

Ny Micra Electric designes af Nissan

Den kommende 100 procent elektriske Nissan Micra vil blive designet af Nissan selv, men konstueret og fremstillet af Renault. Og det er med til at holde priserne nede, når flere modeller og bilmærker på den måde kan optimere på fremstillingsprocessen.

“Dette er et godt eksempel på alliancens tilgang til “intelligent differentiering”. Jeg er sikker på, at denne nye model, der efterfølger vores ikoniske Micra, vil skabe yderligere begejstring hos vores kunder i Europa,” siger Ashwani Gupta, der er Chief Operating Officer hos Nissan.

De nye platforme fra Renault, Nissan og Mitsubishi skal danne grundlag for 35 nye elbiler inden 2030. Den første af de nye elbiler fra de tre producenter bliver Renault Megane E-TECH Electric, der også byder på Android Automotive.

Se også: Nyheder om elbiler