Renault, Nissan og Mitsubishi all-in på Android Automotive

Fremtidige elbiler fra Renault, Nissan og Mitsubishi vil blive udstyret med Android Automotive - Renault Megane E-Tech bliver den første.

Renault, Nissan og Mitsubishi all-in på Android Automotive

I en pressemeddelelse skriver Renault, Nissan og Mitsubishi-alliancen, at de nu går all-in på Googles infotainmentsystem, Android Automotive. Fremtidige batteridrevne biler fra de tre bilmærker vil benytte systemet.

Se også: Android Automotive 12 – Google opdaterer infotainmentsystemet

Et stort skridt for Google

Siden introduktionen af Android Automotive i 2017 har Google haft svært ved at overtale bilproducenterne til at benytte  infotainmentsystemet. Volvo, Polestar og Ford har kastet sig over at bruge Android Automotive, men der er lang vej for Google endnu. Derfor er det stort for Google, og de tre bilmærker, at Android Automotive nu finder vej til både Renault, Nissan og Mitsubishi.

“Alliancen (Renault, Nissan og Mitsubishi) vil også være den første globale OEM-producent på massemarkedet, der introducerer Google-økosystemet i sine biler,” skriver Renault i en pressemeddelelse.

Android Automotive vil derfor være at finde i alle fremtidige elbiler fra de tre producenter, der planlægger at have 35 forskellige elbiler i 2030.

Se også: De første test af Android Automotive – En solid platform

Android Automotive er et komplet infotainment-system til biler, hvor en mobiltelefon-opkobling ikke er nødvendig. Her kan der besvares opkald, tilgå notifikationer, bruge diverse apps, Google Maps og meget mere. Derudover kan Android Automotive styre alt i bilen og det kan altsammen gøres med stemmen via Google Assistent. For eksempel kan bilens kameraer, klimasystem og andre funktioner kan styres direkte med stemmekommandoer.

android automotive
Android Automotive som set i Polestar 2.

Se også: Android Auto og Android Automotive – Hvad er forskellen?

Renault Megane E-TECH først med Android Automotive

Den første elbil fra Renault, Nissan og Mitsubishi-alliancen med Android Automotive bliver Renault Megane E-TECH, som får en dansk pris fra 266.990 kroner. Renault Megane E-TECH kan bestilles fra den 1. februar, hvor de første forventes leveret i april.

Renault Megane E-TECH er en 100 procent elektrisk bil, der kommer med en rækkevidde på op til 450 km. I topmodellen byder den på 220 hk, som giver den en 0-100 km/t på 7,4 sekunder. I 60 kWh-udgaven finder finder man 130 kW DC-ladning.

Megane E-TECH Electric byder på to 12″ skærme med openR link med indbygget Google-multimediesystem og en ny generation af openR-instrumentbrættet med optimerede farver.

Se også: Mere en elbiler fra Renault