Nissan viser plan elbiler med længere rækkevidde og hurtigere opladning

Nissan afslører nu, hvornår deres elbiler får en ny type batterier, der oplader hurtigere, har længere rækkevidde og holder længere.

Nissan viser plan elbiler med længere rækkevidde og hurtigere opladning

Bilmærket Nissan vil kaste sig over solid-state-batterier til deres elbiler, som kommer med en lang række fordele – blandt andet længere rækkevidde, hurtigere opladning og hurtigere opladning.

Nissan har skruet op for investeringer i en elektrisk bilflåde og dropper fra næste år udvikling af nye brændstofmotorer. Med et større fokus på elbiler har de afsløret spændende planer om, at der er hele 23 nye elbiler planlagt, hvoraf seks modeller vil blive lanceret i en nær fremtid.

Se også: Renault, Nissan og Mitsubishi all-in på Android Automotive

Vil producere de nye elbilbatterier fra 2024

Nissan har annonceret at de på en ny prototypefabrik i Yokohama, Japan, vil fremstille en ny type af batterier til elbiler, som kommer med en lang række fordele. Der er tale om de såkaldte solid-state-batterier, som flere andre bilmærker forventes at benytte. Denne type giver nemlig mulighed for at give elbilerne endnu længere rækkevidde, hurtigere opladning og ikke mindst en længere holdbarhed.

Læs også: Skal du bekymre dig om holdbarheden på elbilens batteri?

Allerede fra 2024 vil Nissan gøre klar til produktionen af solid-state-batterier, hvor design, råmaterialer, fremstillingsproces og andet vil blive vurderet på fabrikken.

Billigere elbiler

Og selvom den elbiler med længere rækkevidde, hurtigere opladning og et batteri med længere levetid lyder som ganske fornuftige forbedringer, så er der mere i denne nye teknologi. Solid-state-batterier vil nemlig også kunnee give elbiler bedre ydeevne og ikke mindst give mulighed for billigere elbiler. Når produktion for alvor kommer op at op, så skulle de nye batterier altså blive billigere at producere, hvilket gør en stor forskel på prisen på elbilen, da netop denne komponent er dyrest.

Første Nissan med solid-state-batteri

Nissan har også afsløret planer om, hvornår den første elbil med et solid-state-batteri vil blive fremvist. Produktionen af batterier skulle begynde i 2024 og fire år senere forventes den første Nissan med solid-state-batteri at rulle ud af samlebåndet. Nissan forventer at samtlige at deres biler med tiden vil blive udstyret med disse batterier.

Nissan Ariya kommer i år

Senere i år vil Nissan være klar med deres spændende Ariya, der har ladet vente lidt på sig. Nissan Ariya er en elektrisk crossover SUV med fokus på god plads.

Standardudgaven af Nissan ARIYA, kaldet Advance, kommer med 63 kWh batteri. Den har en rækkevidde på op til 403 km, 215 hk og når 0-100 km/t på 7,5 sek.

Nissan har afsløret danske priser på Ariya, som der allerede nu er startet forsalg på med levering til november.

Se også: Nyheder om elbiler