Nissan vil være elektriske fra 2023 – 23 elbiler på vej

Allerede fra næste år stopper bilmærket Nissan investeringer og produktion af nye forbrændingsmotorer. I stedet satses der stort på elbiler.

I en pressemeddelse skriver Nissan, at de tager modige skridt og går all in på et skifte til elektrificeret mobilitet. Allerede fra næste år vil Nissan ikke længere udvikle forbrændingsmotorer og fra 2030 skal hele flåden være elektrisk. Nissan har hele 23 elbiler på vej – seks nye modeller i en nær fremtid.

Se også: Renault, Nissan og Mitsubishi all-in på Android Automotive

Ud med forbrændingsmotor, ind med elmotor

Nissan har netop afsløret deres fremtidige planer for køretøjer i Europa, hvor man ser et tydeligt større sats på de batteridrevne. Først og fremmest vil Nissan stoppe investeringer i forbrændingsmotorer til personbiler fra næste år, hvor udviklingen i stedet vil bruge på et elektrificeret line-up.

Det store mål er at have et fuldt elektrisk udvalg af biler i 2030 – og der er afsløret planer om 23 kommende elbiler. Seks nye elbiler er på vej fra Nissan i den nærmeste fremtid, foruden den kommende elbil Ariya.

“Nissan lader op til en elektrificeret fremtid, hvor Europa fører an. Vi har etableret en klar retning gennem Ambition 2030, og med vores nye elektrificerede line-up baner vi virkelig vejen til en bæredygtig fremtid,” sagde Guillaume Cartier, formand for Nissan Afrika, Mellemøsten, Indien, Europa og Oceanien-regionen.

I 2026 forventer Nissan, at salget af elbiler vil tegne sig for 75 procent af salget i Europa. Slutmålet er at være 100 procent elektrisk i 2030 i Europa, hvor det globale mål er på min 30 procent i 2030.

Nissan Ariya
Nissan Ariya kommer i 2022.

Nissan Ariya har kurs mod Danmark

Til sommer vil Nissan introducere elbilen Ariya herhjemme. Ariya er Nissans første helt elektriske coupé-crossover og det første køretøj, der anvender CMF-EV-platformen udviklet af Nissan. Ariya byder på japansk DNA, dynamiske køreegenskaber og en megen rummelig kabine i segmentet.

Nissan Ariya har en rækkevidde på 500 km med et 87 kWh batteri, tager en acceleration fra 0-100 km/t på ned til 5,1 sekunder, har 130 kW CCS-opladning samt et infotainmentsystem med to styk 12,3 tommer skærme. Ariya kommer med mulighed for app-styring og OTA-opdateringer (Over The Air).

Det vides endnu ikke om Nissan Ariya også bliver den første elbil fra mærket med Android Automotive.

Se også: Nye elbiler, der kommer i 2022