Svenske Northvolt henter 8,2 mia. kr. til europæisk satsning

Den svenske batteriproducent Northvolt gør klar til den helt store europæiske ekspansion og har allerede batteriordrer for over 400 milliarder kroner.

Svenske Northvolt henter 8,2 mia. kr. til europæisk satsning

Tidligere på måneden annoncerede den svenske udvikler og producent af bæredygtige bilbatterier Northvolt, at virksomheden havde underskrevet en aftale på 8,2 milliarder kroner for at kunne udvide sin produktion af battericeller og katodemateriale til elektriske køretøjer i Europa.

Læs også: VW etablerer nyt selskab og går ind på det globale batterimarked

Investeringer fra store selskaber

Blandt investorerne finder man Volkswagen Group, men de er ikke alene. Listen tæller også AMF, AP-fonden via det medjede selskab 4 to 1 Investments, ATP, Ava Investors, Baillie Gifford, Compagnia di San Paolo gennem Fondaco Growth, Folksam Group, Goldman Sachs Asset Management, IMAS Foundation, Olympia Group, OMERS Capital Markets, PCS Holding, Swedbank Robur og TM Capital.

I juni 2021 sikrede selskabet en investering på godt 20 milliarder kroner.

Læs også: Test og anmeldelser af elbiler

Stor efterspørgsel på batterier

Ifølge Northvolt skal der flere penge til, for at selskabet kan ekspandere til det europæiske marked, hvor efterspørgslen på batterier er høj. Netop de to elementer, kapital og høj efterspørgsel, giver mulighed for en helt ny batteriproducent i Europa.

Northvolt fortæller, at de indtil videre har fået ordrer på batterier svarende til en værdi på 408 milliarder kroner, hvor yderligere 40 milliarder kom til i løbet af maj måned. Blandt kunderne finder man BMW, Fluence, Scania, Volvo Cars og Volkswagen Group.

Vil stå for al batteriproduktion

Northvolts strategi er at være en vertikalt integreret batteriproducent lige fra produktion af eget katodemateriale og produktion af battericeller til genbrug.

Produktion og levering af batterier er allerede i gang fra den svenske fabrik, men mange flere fabrikker er på vej. Northvolt har i dag fabrikker i Västerås og Skellefteå i Sverige samt i Gdańsk i Polen.

Se også: Nyheder om elbiler