Ny Peugeot e-3008 får enorm panoramaskærm

Den kommende fuldelektriske Peugeot 3008 får en stor svævende 21 tommer panoramaskærm med kombineret fører- og infotainmentskærm.

Ny Peugeot e-3008 får enorm panoramaskærm

Peugeot er på vej med en ny udgave af deres i-Cockpit, der er deres bud på, hvordan et topmoderne cockpit i en bil skal se ud. Det nye i-Cockpit præsenteres sammen med en ny elektrisk 3008, der lanceres senere i år.

Se også: Tjek elbiler med længste rækkevidde

En 21 tommer svævende skærm bag rattet

Det nye i-Cockpit fra Peugeot byder på en meget stor tommer skærm, der skal fungere som både førerdisplay og infotainmentskærm.

Skærmen, der med et svævende design gemmer sig bag rattet, er på hele 21 tommer. Den venstre del af skærmen er førerdisplay, hvor der vises hastighed, effektmåler, batteristatus osv. Den højre del af skærmen kan benyttes af både fører og passager til klima, navigation, medieafspilning og mere.

Designet minder om det man finder i BMW i4, iX og iX1, men her består det af to seperate skærme. Peugeot oplyser ikke, at det nye cockpit er én stor 21 tommer skærm eller to seperate.

Vi forventer at de nye skærme og software understøtter både Apple CarPlay og Android Auto.

Se også: Nyheder om elbiler

I den centrale del af instrumentbrættet finder man de såkaldte i-Toggles, der er fuldt tilpassede berøringsfølsomme knapper, der kan programmeres til at give hurtig adgang til 10 af brugerens yndlingsfunktioner, hvad enten det drejer sig om at ringe til en favoritkontakt, starte navigation til en ofte brugt destination, indstille radioen til en favoritstation, indstille den ideelle temperatur for klimaanlægget osv.

Midterkonsollen er moderniseret og gjort mere rummelig og overskuelig, så der er mere plads til opbevaring og trådløs opladning af smartphones.

Rattet i det nye cockpit er stadig kompakt, men er blevet forbedret for at give endnu bedre kørefornemmelse og komfort, og har trykknapper.

Ny elektrisk Peugeot 3008 får 700 kilometer rækkevidde

Den kommende Peugeot e-3008 vil ikke blot være en opdateret model med et mere prangende interiør, men vil være mærkets første skræddersyede elbil nogensinde. Den bygges på en platform til elbiler kaldet STLA Medium, der også skal understøtte fremtidige modeller fra andre Stellantis-ejede mærker.

Ved lanceringen vil der være tre drivlinjer at vælge i mellem – herunder en version med to motorer og firehjulstræk. Peugeot siger, at e-3008 vil kunne køre op til 700 kilometer på en enkelt opladning.

Den nye Peugeot e-3008 lanceres senere i år.

Se også: Guide til elbilforsikring