Ny produktionsmetode kan gøre Teslas biler billigere

Ved helt at droppe giftig kemisk blanding hævder Tesla, at de kan producere batterier hurtigere og billigere - det kan give billigere Tesla-biler.

Ny produktionsmetode kan gøre Teslas biler billigere

Teslas fans har måttet vente længe på selskabets Cybertruck, en pickuptruck med et noget futuristisk udseende, der på nuværende tidspunkt er forhåndsbestilt i 1,5 millioner eksemplarer, og flere bestillinger kommer til.

Lanceringsdatoen for Cybertrucken, der først blev præsenteret i 2019 og derefter skulle leveres til kunderne fra 2021, er blevet udsat om og om igen, senest til en gang i 2024.

Se også: Find den bedste elbil fra Tesla

Ny metode til produktion af batterier

Men nu har Tesla gjort tiltag, der skal reducere den tid, det tager at bygge alle de bestilte Cybertrucks. Takket være opkøbet af det californiske start-up, Maxwell Tecnologies tilbage i 2019, hævder Tesla, at de kan præsentere end ny produktionsproces for batterier, som de kalder “dry electrode coating.”

Den almindelige “våde” metode, som man dækker elektroder i et batteri til elbiler med med, indeholder en giftig kemisk blanding, der skal opsamles og destrueres. Samtidig er tørringsprocessen lang.

Se også: Billig forsikring af elbil

Kan sende flere elbiler ud på vejene i højere tempo

Ved helt at droppe blandingen hævder Tesla, at de kan producere batterier hurtigere og billigere og samtidig spare energi. Hvis det stemmer, er det ikke kun en positiv udvikling for Tesla men for alle bilkunder og ikke mindst for vores planet.

En hurtigere produktion og billigere batterier bør i teorien give flere elbiler på vejene som erstatning for benzin- og dieseldrevne biler.

Det er endnu for tidligt at sige, om denne nye teknologi kommer til at give en hurtigere produktionsproces og kortere ventetid på Teslas nye modeller.  Hvis ikke skulle Tesla have en reserveplan takket være et samarbejde med kinesiske og sydkoreanske selskaber, der skal hjælpe med at levere batterier til Tesla.

Se også: Sammenlign priser på elbiler

Flere prisnedsættelser på vej

For dem, der drømmer om en dag at eje en Tesla, er der endnu mere godt nyt.

Selskabet har nemlig meddelt, at de skærer ned på priserne på flere af sine modeller. Flere konkurrenter har sendt markant billigere EV-modeller på markedet, samtidig med at Tesla har problemer med at levere biler.