Opel Astra Electric: Helt elektrisk stationcar og hatchback

Opel kan nu løfte sløret for helt elektriske Astra-modeller, der kommer som hatchback og stationcar. Opel Astra Electric får en rækkevidde op til 416 km.

Opel Astra Electric: Helt elektrisk stationcar og hatchback

Nu bliver Opel Astra endelig elektrisk. Opel har netop præsenteret to fuldelektriske Opel Astra, der kommer som stationcar og hatchback. Open Astra Electric kommer til Danmark til næste år.

Ydeevne, rækkevidde og opladning

De to nye Opel Astra Electric er begge 5-dørs biler, hvor Sports Tourer-varianten – stationcar’en – bryder på mere plads i bagagerummet. Men inden vi tager et kig ind i de to elbiler, skal vi tage et nærmere kig på deres specifikationer.

Opel Astra Electric kommer med et forholdvist lille batteri på 54 kWh. Men på trods af det lille batteri påstås der en rækkevidde på op til 416 kilometer eller 7,9 km på 1 kWt (12,7 kWt/100 km). Et lille batteri betyder samtidig, at Opel Astra Electric vil kunne opnå en mere attraktiv pris – dog er der desværre ingen dansk pris endnu.

Når det kommer til opladningen er der 11 kW AC-opladning (trefaset) og 100 kW DC-opladning. 10-80 procent kan der oplades på omkring 30 minutter.

Batteriet består af 102 batteri-celler fordelt på 17 moduler. De er placeret mellem akslerne i bunden af bilen og stabiliserer bilens tyngdepunkt.

Den nye Astra Electric har én elektrisk motor, der yder 115 kW/156 hk og 270 Nm moment. Den er udstyret med tre forskellige køreprogrammer, Eco, Normal og Sport, hvor sidstnævnte har fuld motorkraft til rådighed. Topfarten er 170 km/t.

En veludstyret elektrisk Opel

Ifølge bilmærket er den kommende elektriske Opel “udstyret til tænderne”. Her vil den som standard være udstyret med klassiske opel-dyder som de ergonomiske AGR-sæder, varme i rattet og to store 10 tommer skærme kaldet Pure Panel, og der forventes også LED Pixel-forlygter.

Den rummelige stationcar byder på 516 liters bagagerum, der med sæderne lagt ned bliver til 1.553 liter.

Hvornår kommer Opel Astra Electric til Danmark?

Opel forventer at kunne lancere de to Opel Astra Electric modeller herhjemme i løbet af tredje kvartal 2023. En pris må vi vente lidt længere på.

Se også: Nyheder om elbiler