Polestar 2 (2022) klarer sig langt bedre i rækkevidde-test

En rækkevidde-test af den nye 2022-udgave af Polestar 2 viser, at den gennem software har opnået betydeligt bedre energieffektivitet.

Polestar 2 (2022) klarer sig langt bedre i rækkevidde-test

Det er ikke mere end en måned siden, at Polestar løfterede sløret for en ny udgave af deres første elektriske bil, Polestar 2, der bød på flere forbedringer. Her var det nyheder som en billigere startpris, nye tilvalg og farver samt en mere bæredygtig elbil. Men nu tyder det på, at der gemmer sig flere spændende nyheder i den nye Polestar 2, som der ikke tidligere er talt om. I en rækkevidde-test viser det sig nemlig, at den nu kører meget længere på en opladning.

Læs også: Polestar 2 bliver nu billigere, flottere og mere bæredygtig

Polestar 2 (2022) slår egen teoretiske rækkevidde

Nyheden kommer fra Edmunds, der satte sig for at teste de nye Polestar 2 i både single- og dualmotor-varianter. Den tidligere model imponerede dem ikke, hvor den ikke kunne leve op til dens teoretiske rækkevidde, og var blandt de mindst energieffektive elbiler på markedet. Det kunne dog tyde på, at Polestar har tryllet med softwaren i den nye udgave, som nu ser ud til at slå dens egen teoretiske rækkevidde.

Polestar 2 har en teoretisk rækkevidde på op til 540 kilometer for Long Range single motor og 480 kilometer for Long Range dual motor. I testen viser 2022-udgaverne imponerende resultater, hvor de nu slår deres teoretiske rækkevidde med henholdvist 30,5 kilometer og hele 62,7 kilometer.

Den hurtigere næsten lige så energieffektiv

Der er en stor forskel på den teoretiske rækkevidde på single- og dual motor-varianterne. Derfor var det også overraskende , at dual motor-varianten viste sig at være næsten lige så energieffektiv, som single motor-varianten. Her var der nemlig kun 1,6 kilometer til forskel.

Forklaringen på disse forbedringer på rækkevidde på Polestar 2 skal findes i softwaren samt varmepumpen, der er ekstraudstyr.

Læs også: Test af elbiler

Levering fra oktober

Frister den elektriske Polestar 2, så glem ikke at læse vores test af den her. Skulle du overveje at lægge en bestilling på en Polestar 2, kan man lige nu forvente en levering fra oktober i år.

Se også: Nyheder om elbiler