Porsche præsenterer planer om en ny high-end elektrisk SUV

Porsches CEO fortæller, at den nye SUV skal bygges på fabrikken i Leipzig og giver den en plads over Cayenne.

Porsche præsenterer planer om en ny high-end elektrisk SUV

Porsche har ved Capital Markets Day-eventet præsenteret planer om at lancere end high-end elektrisk SUV. Eventet fandt sted for nylig ved Porsches R&D center i Weissach i Tyskland.

Skal være et niveau over Cayenne

CEO Oliver Blume fortalte, at Porsches lineup skal udvides med en helt elektrisk luksus SUV, som får en position over Cayenne.

“Vi planlægger at tilføje en ny luksuriøs, helt elektrisk SUV-model til vores attraktive portefølje, som vil blive produceret i Leipzig. Dette vil yderligere udbygge vores position i segmentet for luksusbiler. Vi sigter især mod segmenter med højere margener og sigter mod at udnytte nye salgsmuligheder på denne måde.”

Vi fik ikke andre detaljer om denne kommende high-end SUV, men den skal bygges på samme fabrik som den kommende Macan EV.

Porsches træk med at gå efter et yderst lukrativt segment er ikke overraskende og giver nok ikke nogen sure miner, så længe selskabet fortsætter med også at tilbyde sine berømte sportsbiler.

Markedet for luksusbiler stiger

Selskabet henviser til ekspertundersøgelser, der viser, at markedet for luksusbiler kommer til at opleve en solid vækst de kommende år.

Det skal være batteridrevne elektriske biler (BEV’ere) samt SUV’ere, der primært driver væksten.

Ved at udvikle en helt elektrisk high-end SUV slår Porsche hovedet på sømmet og træder ind på et nyt markedssegment, der kan betyde en signifikant vækst i fremtiden.

“Vi er meget godt positioneret til at drage fordel af disse tendenser. Porsche er en førende aktør på markedet for sportslige SUV’er og i segmentet for helt elektriske luksusbiler.”

Se også: Videoer med de bedste elbiler

Porsche forventer yngre målgruppe

Apropos fremtiden så forventer Porsche, at deres kundebase kommer til at inkludere en yngre og mere heterogen kundegruppe fra næste generation, hvor andelen af kvinder formentlig vil stige.

Selskabet tilføjer, at de primært vil fokusere på USA og udviklingsmarkeder, når det gælder geografisk ekspansion, udover Europa og Asien. For nuværende fordeler Porsches salg sig mere eller mindre ligeligt mellem Europa, Nordamerika og Kina.

Præsentationen af Porsches elektriske luksus SUV er en del af selskabets pitch for at lokke investorer til sig frem til deres børsnotering i fjerde kvartal af 2022.

Se også: Test af elbiler