Prisfald på batterier kan betyde billigere elbiler

Verdens største producent af batterier til elbiler sætter priserne ned for deres største kunder. Det kan i sidste ende betyde billigere elbiler.

Prisfald på batterier kan betyde billigere elbiler

Det er spændende nyheder, når en producent som CATL sætter priserne ned på deres produkter. CATL er nemlig verdens største producent af batterier til elbiler, der har kunder som BMW, Hyundai, Honda, NIO, Tesla, Toyota, Volkswagen, Volvo and XPeng.

Se også: Nyheder om elbiler

En enorm besparelse på batterier til elbiler

Det er batteriet i elbilen, der er dens dyreste komponent. Derfor er det gode nyheder, når en producent som CATL kan sætte priserne ned. CATL skulle til et udvalg af deres kernekunder have sat priserne ned på batteripakker. Det tilbud CATL giver kunderne er angiveligt skruet samme på den måde, at de skal købe mindst 80 procent af deres batterier hos CATL, hvilket vil udløse en rabat på batteripakkerne over de næste tre år.

Der er tale om en enorm besparelse. Kinesiske medier fortæller, at den nuværende pris på lithiumcarbonat i batterikvalitet ligger på 470.000 Kinesiske yuan pr. ton (477.000 kroner). Tilbuddet fra CATL skulle give kunderne en pris på 200.000 Kinesiske yuan pr. ton (203.000 kroner) i de næste tre år.

Programmet vil efter sigende blive iværksat fra tredje kvartal i år, og nogle virksomheder har allerede indledt procedurerne for indgåelse af partnerskaber. Beslutningen om kun at tilbyde rabatten til visse kunder er tilsyneladende blevet truffet på baggrund af deres forventede salgsresultater i løbet af de næste tre år.

Se også: Sådan sammenligner vi elbilernes priser

Kan betyde billigere elbiler

Det er uden fortilfælde at se en så stor prisnedsættelse tilbydes kunderne, men det kan være gode nyheder for både elbilproducenter og kunder hos elbilproducenterne, der er interesserede i at købe en elbil i en nærmere fremtid. Billigere batterier i elbiler kan nemlig betyde, at priserne på elbiler falder. Og det er der sikkert nogle elbilproducenter der kunne have brug for, efter Tesla sænkede priserne på deres elbiler.

Tilbuddet er dog kun til nogle få udvalgte kunder, herunder Nio, Li Auto, Huawei and Zeekr. Om der er andre bilproducenter, der kan opnå denne rabat vides ikke endnu.

CATL har over 40 procent af markedet for elbilbatterier

Den billigere pris på elbilbatterier er endnu mere interessant, da den kommer fra verdens største producent af disse. CATL havde i slutningen af 2022 en markedsandel på 40,9 procent.

Der er langt ned til nummer to på ranglisten, der er BYD med en markedsandel på 15,6 procent. Herefter er det LG med 11,9 procent, Panasonic med 5,8 procent og Samsung med 5,3 procent.

Se også: Find bedste forsikring til elbiler