Samsung præsenterer elbilbatteri med 1.000 km rækkevidde

Samsung fremviser et solid-state batteri til elbiler med knap 1.000 km rækkevidde, ultrahurtig opladning og holdbarhed på 20 år.

Samsung præsenterer elbilbatteri med 1.000 km rækkevidde

Samsung, der gerne vil have en større bid af lagkagen på markedet for batterier til elbiler, har netop præsenteret et ren solid-state batteri med imponerende specifikationer.

Se også: Disse nye elektriske biler kommer i 2024, 2025 og 2026

Samsung med solid-state batteri med 1.000 km rækkevidde

Samsung er lige nu den femtestørste producent af batterier til elbiler. Men med en markedsandel på 4,8 procent mod 37,5 procent til CATL og 15,7 procent til BYD og 12,6 procent til LG er der langt til top 3. Måske kan en nyhed som denne hjælpe Samsung på vej.

Samsung har nemlig løftet sløret for et rent solid-state batteri, der har ganske imponerende specifikationer.

Samsung fremviste de nye solid-state-batteripakker SNE Battery Day 2024 i Seoul. De første partier af disse nye batterier er allerede blevet testet af elbilproducenter i et halvt år.

Med det nye batteri skulle man få helt op til 966 kilometer rækkevidde pr. opladning. Næsten mere imponerende er opladningshastigheden, da lynopladning af batteriet tager mindre end 10 minutter.

Samsung oplyser, at en opladning tager 9 minutter, som vi forventer er fra 10-80 procent. Samsung oplyser ikke ladeeffekt.

Se også: Se bedømmelser, priser og bestil prøvetur i nyeste elbiler

Elbilbatteri med 20 års holdbarhed

Dertil skulle det nye solid-state batteri have en imponerende holdbarhed. Samsung fortæller, at batteriet vil kun holde 20 år.

En længere holdbarhed er Samsung dog ikke alene at tilbyde. Flere andre producenter, for eksempel CATL, er også på vej med batteri med 20 års garanti.

Se også: Test og bedømmelser af nyeste elbiler i Danmark

Et ekstremt kostbart elbilbatteri

Et af de store problemer med solid-state batterier er produktionsomkostninger – dét problem gælder også Samsungs nye batteri. Det er ekstremt dyrt at fremstille solid-state batterier, og derfor er dette batteri udelukkende kun til de dyreste og mest luksuriøse elbilmodeller.

Dog har Samsung også godt gang i udviklingen af mere budgetvenlige LFP-batterier, der ofte bruges en billigere elbiler. Også her vil Samsung gerne have en større markedsandel.

Der er dog enorm konkurrence på specielt de billige batteri, hvor CATL og BYD har fremvist nye LFP-batterier med meget lang rækkevidde og hurtig opladning, som forventes i de første elbiler i år.

Se også: De billigste elbiler i Danmark

Vi anbefaler:
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den
Bedste ladeboks til hjemmet
De 5 bedste elbiler til familien