Senest i 2035 sælger Volkswagen ikke længere benzinbiler

Volkswagen har planer som at stoppe salget af fossilbiler, når vi rammer år 2035, og have en CO2-neutral flåde i 2050.

Senest i 2035 sælger Volkswagen ikke længere benzinbiler

Det er Volkswagen plan at stoppe salget af fossilbiler et sted mellem 2033 og 2035, afslørede bestyrelsesmedlem Klaus Zellmer til den tyske avis Muenchner Merkur. Det er dog al produktion af benzin- og dieselbiler Volkswagen forventes at stoppe.

Zellmer delte flere spændende informationer om Volkswagens planer for fremtiden. Han kunne blandt andet fortælle, at Volkswagen forventer at hele 70 procent af det samlede salg i 2030 forventes at være elektrisk. Allerede tre år senere, måske fem, forventer de helt at droppe fossilbiler, men kun i Europa. Han afslørede nemlig også, at de forventede dette skifte vil tage længere tid i USA og Kina. Når det kommer til Sydamerika og Afrika, så er planerne endnu mere langsigtede.

Læs også: Volkswagen leverandør afslører banebrydende batteri til elbiler

CO2-neutral senest i 2050

Volkswagen planer minder om flere af bilproducenter, hvor flere forventer at stoppe produktionen af fossilbiler i 2030 til 2035. Og dermed er det lagt op til et CO2-neutralt Volkswagen i 2050, ifølge Zellmer.

Flere europæiske lande har sat deres egne mål for at forbyde traditionelle køretøjer med forbrændingsmotorer, hvor Norge sigter mod 2025, og Frankrig på 2040, og Storbritannien planlægger efter 2030 . I USA planlægger Californien at forbyde salg af disse køretøjer inden 2035, hvor flere andre stater arbejder efter Californiens model.

Og det går godt med Volkswagen salg af elbiler, som tredoblede salget i 2020. Også i Danmark er Volkswagens elektriske biler blandt de mest populære, hvor ID.3 og ID.4 længe har ligget i top 3.

Læs også: De første test: Volkswagen ID.3 imponerer