Seres 5 første elbil med næstegenerations batteri – kommer måske til Danmark

Med et topmoderne semi-solid state-batteri kører elbilen Seres 5, der måske kommer til Danmark, op til 530 kilometer på en opladning.

Seres kunne blive den første elbilproducent, der er klar med semi-solid state-batteri. Seres 5 er en elektrisk SUV, der med et semi-solid state-batteri får en rækkevidde på op til 530 kilometer (WLTP). Den kommer i 2023, og Danmark er måske med i planerne.

Du har med stor sandsynlighed ikke hørt om bilproducenten Seres før, men derimod nok om smartphone-producenten Huawei. Huawei måtte trække sig tilbage som global smartphoneproducent, efter USA ramte dem direkte med skrappe handelsrestriktioner i 2019. Huawei er dog ikke væk og involverede sig efterfølgende i bilbranchen, hvor de indgik et samarbejde med flere bilproducenter, heriblandt Seres.

Se også: Nyheder om elbiler

Et elbilbatteri med mange fordele

Solid-state-batterier kan blive den næste store ting i bilindustrien. Flere batteriproducenter har dog været ude at sige, at masseproducerede solid-state batterier ligger lidt længere ude i fremtiden, og indtil da er semi-solid state-batterier det bedste alternativ.

Solid state er en videre udvikling af lithium-ion-batterier, men er bygget på en lidt anden måde. De skulle tilbyde hurtigere opladning og op til dobbelt så lang rækkevidde. Samtidig skulle de også være mere sikre og have en længere holdbarhed. Semi-solid state er, meget kort beskrevet, en mellemting mellem de to batterityper, der byder på de samme fordele, men i mindre grad.

Seres, der har Huawei som investeringspartner, har netop annonceret, at de kommer med en ny version af Seres 5 SUV’en med en 90 kWh semi-solid state-batteripakke, der vil give en forbedret 530 kilometer rækkevidde.

Seres er faktisk en amerikansk virksomhed, der blev grundlagt i 2016 i Silicon Valley under navnet SF Motors. Martin Eberhard, medstifter af Tesla, var næstformand og chefforsker i de tidlige dage, og virksomheden fik kinesisk produktionstilladelse tilbage i 2017.

Bliver Seres 5 første elbil med semi-solid state-batteri?

Den opdaterede Seres 5 SUV lanceres senere i år og bliver altså måske den første elbil med et semi-solid state-batteri. Seres 5, som blev præsenteret i Europa i sidste måned, vil blive solgt gennem Huaweis showroomnetværk i hele Kina. Den er dog i konkurrence med andre bilproducenter om at blive først med denne type batteri, heriblandt Nio.

Seres 5 er en elektrisk SUV med plads til 5 personer. Den kommer i to varianter med enten 326 hestekræfter og baghjulstræk eller 585 hestekræfter og firehjulstræk. Det skulle være sidstenævnte, Performance-udgave, der kommer det nye batteri. Den er veludstyret og har DC-opladning op til 100 kW.

Bagagerummet er på 367 liter, og her er et frunk på 67 liter. Bilen måler 4710 x 1930 x 1620 mm.

Kommer Seres 5 til Danmark?

Seres har allerede meldt ud, at de kommer til flere lande i Europa i 2023, heriblandt Holland, Sverige og Norge. Det skulle være meget usandsynligt, hvis ikke også Seres forsøgte sig med Danmark. Seres 5 virker som et fornuftigt bud på en elbil på det danske bilmarked.

Se også: Få den rigtige elbilforsikring