Skoda lancerer ENYAQ Coupé iV med 545 km rækkevidde

Skoda lancerer ENYAQ Coupé iV med 545 km rækkevidde, sporty RS-version - se forventet pris og tilgængelighed i Danmark på Skoda ENYAQ Coupé iV.

Skoda lancerer ENYAQ Coupé iV med 545 km rækkevidde

I går præsenterede Skoda som forventet Skoda Enyaq iV Coupé, der får rækkevidde på 545 kilometer, kommer i en RS-sportsvariant og vil lande i Danmark i år. Her er hvad du skal vide om Skoda ENYAQ Coupé iV med specifikationer, design, tilgængelighed og mere.

Med en luftmodstandskoefficient på 0,234 praler Skoda med at være klassens mest aerodynamiske – og bedre aerodynamik giver bedre effektivitet. Derfor får ENYAQ Coupé iV en rækkevidde på over 500 kilometer. Godt nok har den almindelig ENYAQ iV SUV også en påstået rækkevidde over 500 kilometer, men vi kan godt forvente at denne model kører længere på en opladning.

Se også: Skoda på vej med elektrisk Octavia og to SUVer

Et sporty og aerodymanisk design

Teknologien i ENYAQ Coupé iV er baseret på den højere SUV, men får et mere sporty udseende. Panoramaglastaget strækker sig hele vejen fra forruden til bagruden og har en kraftig sort nuance. ENYAQ Coupé iV leveres med 19 til 21-tommer fælge og Full LED-forlygterne foran og bagtil er standard.

Også kabinen er velkendt for kendere af den elektriske ENYAQ. Her kan man vælge mellem Loft Design Selection, med en harmonisk kombination af sort og grå, standard. Den valgfri Lodge-linje tilbyder bæredygtige materialer såsom sædebetræk, der bruger 40 procent naturlig uld og 60 procent genanvendt polyester med Woolmark Company-seglet. Lounge Design Selection har en kombination af læder og Suedia-materiale. Suite-versionen byder på elegant cognac-læder, mens ecoSuite-varianten byder på en luksuriøs følelse og bæredygtighed: dens sæder er polstret med læder garvet ved hjælp af kemikaliefri oliventræekstrakter.

ENYAQ Coupé iV har en lastkapacitet på 570 liter i standardudgaven. Ombord kan den udstyres med avancerede assistance- og sikkerhedssystemer og -funktioner, heads-up display med augmented reality, op til ni airbags, tilslutningstjenester med planlagte forbedringer via softwareopdateringer eller en parkeringsassistent.

Læs også: Skoda Enyaq IV lanceret – her er Skodas første elektriske SUV

ENYAQ Coupé iV kommer i fire udgaver

Skoda ENYAQ Coupé iV kommer i fire udgaver, hvor der kan vælges mellem to batteristørrelser:

  • Skoda ENYAQ Coupé iV 80x:

    82 kWh batteri og firehjulstræk. Denne variant har en effekt på 195 kW og et drejningsmoment på 425 Nm. Opladning på op til 135 kW.

  • Skoda ENYAQ Coupé iV 80

    Baghjulstræk og en effekt på 150 kW. Denne variant tilbyder en maksimal rækkevidde på op til 545 kilometer (WLTP) takket være til dens kombination af mere økonomisk enakslet træk og stort 82 kWh batteri. Opladning på op til 135 kW.

  • Skoda ENYAQ Coupé iV 60

    62 kWh batteri, 132 kW elmotor og baghjulstræk. Opladning på op til 120 kW.

  • Skoda ENYAQ Coupé iV RS

    82 kWh batteri, firehjulstræk og 220 kW effekt. 0-100 km/t på 6,5 sekunder. Opladning på op til 135 kW.

Med 135 kW-opladning kan man forventes 10 procent til 80 procent kapacitet på kun 29 minutter. Derhjemme kan Skoda iV Charger wallbox , som leverer op til 11 kW vekselstrøm, lade bilen fuldt op på seks til otte timer, afhængigt af størrelsen på batteriet.

Se også: De mest ventede elbiler i Danmark i 2022

Første elektriske Skoda RS

ENYAQ Coupé iV bliver også den første batteridrevne RS-version, hvor der er skruet op for de sporty detaljer, på udenpå og indeni, og ydeevnen. ENYAQ Coupé iV RS ydelse på 220 kW og et drejningsmoment på 460 Nm. Det giver en acceleration fra 0 til 100 km/t på 6,5 sekunder, og tophastigheden er på 180 km/t – tyve kilometer i timen hurtigere end andre modelversioner. Chassiset på både RS- og SPORTLINE-versionerne er 15 millimeter lavere foran og 10 millimeter lavere bagtil.

Hvornår kommer Skoda ENYAQ Coupé iV?

Hvornår kan Skoda ENYAQ Coupé iV bestilles i Danmark? Skoda ENYAQ Coupé iV forventes at lande i Danmark til juni, hvor det først bliver i sportsudgaven RS. Hvornår de andre varianter lander ved vi ikke endnu, men artiklen opdateres når vi har mere information. Prisen på ENYAQ Coupé iV har Skoda ikke afsløret endnu, men mon ikke den bliver i stil med nuværende SUV, der starter ved 299.995 kroner.

Se også: Nyheder om elbiler