Vision 7S er Škodas bud på fremtidens elbil

Vision 7S er et vildt bud på, hvordan fremtidens familievenlige elbil kan se ud. Konceptbilen får verdenspremiere den 30. august, men allerede nu teases der for den.

Vision 7S er Škodas bud på fremtidens elbil

Det er altid spændende, når der dukker nye konceptbiler op. De fleste giver os et indtryk af, hvordan bilerne udvikler sig, mens andre rent faktisk ender med at komme i produktion. Denne gang er det Škodas bud på fremtidens store familie-elbil med plads til 7-personer, der vises frem. Škoda Vision 7S vises frem den 30. august, men allerede nu kan vi få et indtryk af den.

Se også: Seneste nyt om elbiler

Nyt design med maksimal komfort og sikkerhed

Med Vision 7S introducerer Škoda et helt nyt designsprog, der sandsynligvis vil gælde for flere af deres kommende (el)biler. Det nye design byder på front, hvor den karakteristiske Škoda-kølergrill er betydeligt smallere og bredere end hidtil, samtidig med at forlygterne danner et T i hver side af fronten. Forkofangeren har syv lodrette luftindtag, og et synligt bundskjold i aluminium understreger bilens robuste udtryk.

Den ottende passager

Men det handler ikke kun om design – det handler også om sikkerhed og komfort. Indvendigt stiller Vision 7S med både nyt design og nytænkning for at give maksimal komfort og sikkerhed til de syv personer.

Faktisk er der også tænkt på en ottende – lille – passager, for den gennemgående midterkonsol har en integreret barnestol i midten af bilen – det sikreste sted i bilen.

Skoda Vision 7S
Der er plads til en ottende passager i bilen. Midten er det sikreste sted i bilen.

Interiøret er dynamisk og tilpasser sig alt efter, om man kører eller hviler. Under kørsel er alle instrumenter inklusiv den store touchskærm, som nu er opretstående, i en ergonomisk optimal position. Og når man slapper af – f.eks. under opladning – kører rat og instrumentpanel frem, samtidig med at sæderne på første og anden række kører tilbage for at gøre pausen ekstra komfortabel.

Konceptbilen kan blive en virkelighed

Som nævnt afsløres konceptbilen den 30. august. Noget tyder på, at Škoda har planer om at gøre meget af dette koncept til virkelighed. Enyaq Coupé iV ente med at være en ret præcis udgave af konceptbilen Vision iV.

Se også: Test af elbiler