Sony og Honda vil tage EV-biler til næste niveau

Sony Honda Mobililty bliver navnet på det fælles selskab, der skal kombinere bilproduktion med underholdning - første bil klar i 2025.

Sony og Honda vil tage EV-biler til næste niveau

Honda Motor har taget endnu et skridt ind i sektoren for transport ved at indgå en aftale med Sony Group. De to selskaber skal i samarbejde producere elektriske biler og anden teknologi inden for det område.

Biler og mobilitetstjenester

De to selskaber forventes at danne Sony Honda Mobililty senere i år, så de første biler og mobilitetstjenester er klar i 2025. Samarbejdet er ligeværdigt og siges at have en kapital på 10 milliarder japanske yen og en bestyrelse på seks personer.

Repræsentant for Sony Group, præsident, bestyrelsesformand og CEO, Kenichiro Yoshida udtaler, at samarbejdet med Honda betyder et fremskridt for Sony inden for området, så de nu dækker ”safety, entertainment and adaptabiblity.”

Se også: Anmeldelse af elbiler

Hondas bilekspertise kombineres med Sonys underholdning

Han forklarer, at samarbejdet kombinerer Hondas ekspertise inden for miljø- og sikkerhedsteknologi, udvikling af mobilitet, fremstilling af karrosserier og salg med Sonys ekspertise inden for billeddannelse, sensorer, telekommunikation, netværk og underholdning.

Honda og Sony mener, at kombinationen af deres kompetencer kommer til at give en række mobilitetsrelaterede teknologier og tjenester, der er er nøje afstemt med brugerne og miljøet og som fortsætter med at udvikle sig.

Præsident og CEO for Honda, Toshihiro Mibe forklarer, at samarbejdet giver Honda fordelene ved Sonys styrker inden for avanceret digital teknologi.

Se også: Hvordan fungerer selvkørende biler?

Teste 5G i biler

Honda gik sammen med SoftBank Corp i 2021 om at teste standalone 5G til cellular vehicle-to-everything (C-V2X), mens den japanske bilkonkurrent Nissan slog pjalterne sammen med den amerikanske operatør Verizon i et lignende forsøg.

Se også: Hvordan får man internet i bilen?