Tesla Model X i Boat Mode under orkanen Ian

Video viser, hvordan Tesla-biler kan køre / sejle igennem høje vandstande med Boat Mode - det er ikke en officiel funktion, men den ser ud til at virke.

Tesla Model X i Boat Mode under orkanen Ian

En af de mere interessante teknologihistorier fra den seneste voldsomme orkan i USA, Ian, er en Tesla-ejers flugt fra vandet ved hjælp af sin Tesla-bils boat mode.

For det første vil man måske gerne vide, hvad boat mode overhovedet er for noget. Det er helt enkelt Tesla-bilers evne til at flyde og være relativt vandtætte.

Se også: Anmeldelse af elbiler

Med Boat Mode kan Tesla-biler fungere som både

Der er ikke tale om en officiel funktion, så det er ikke noget, man skal begive sig ud og teste, men det er set fungere, og Elon Musk har for eksempel for nylig pralet med det i forhold til CyberTruck.

I 2020 skrev Musk også om en Model S, der holdt sig tilstrækkeligt flydende til at fungere som en styrbar båd i bevægelse ”i et kort tidsrum”.

I 2021 rapporterede Teslarati om en anden situation, hvor en fører kørte gennem en oversvømmet motorvej i Kina. Alle disse eksempler har givet navn til Tesla boat mode.

Med det seneste tilfælde med Twitter-brugeren Jeremy Judkin, så kørte han på vej, som orkanen Ian havde oversvømmet, men hans Tesla Model X kunne fortsætte i boat mode.

Se også: Videoer med test af elbiler

Kører / sejler igennem dybt vand

I en video fra situationen ser det dog ud til, at hjulene stadig har kontakt med vejen, men han kører stadig i så dybt vand, at man også kan sejle en lille motorbåd i vandet. Det kan man se på videoen herunder:

På den ene side kan vi ikke anbefale, at det er noget, man begynder at teste, og det gør Tesla heller ikke. På den anden side er det ret utroligt, at Tesla-bilerne klarer det her.

Uden en benzintank og med et karosseri, der tilsyneladende er tilstrækkeligt vandtæt, har det været muligt fortsat at bruge bilerne, selvom de kører gennem høje vandstande.