Tesla trailer med solceller kan give 80 km rækkevidde om dagen

Tesla har vist en trailer udstyret med solceller frem på stor messe - den kan give strøm, der svarer til op mod 80 kilometers kørsel om dagen.

Tesla trailer med solceller kan give 80 km rækkevidde om dagen

Tesla er på IdeenExpo i Hannover, Tyskland, der kører lige nu og slutter den 10. juli. Sidste gang arrangementet fandt sted var i 2019, og det tiltrak næsten 400.000 besøgende. Arrangementet er gratis og har til formål at inspirere unge mennesker ved at vise innovative udstillinger og lade de besøgende prøve den nyeste teknologi.

Fra Teslas side var det mest interessant deres bud på en solcelleoplader til elbiler, en slags oplader-trailer. Den lille enakslede trailer falder ind under kategorien under 750 kg, hvilket gør det muligt for den at blive trukket af de fleste biler uden at kræve ekstra licens fra føreren.

Se også:

Kan give masser af gratis strøm

Det er den enkleste og mindste trailer uden bremser, som Tesla har designet og derefter udstyret med ni 300 W solpaneler på toppen.

Panelerne kan glide ind og ud og kan, når de er fuldt udbygget, producere 2,7 kW, hvilket i løbet af en dag kan give en elbil en ekstra rækkevidde på ca. 80 kilometer. Som prikken over i’et har virksomheden monteret en Starlink-internetterminal på traileren.

Hvis den giver 80 kilometer ekstra rækkevidde om dagen, så kan den med andre ord levere gratis strøm til elbilen til hverdagen.

Se også: Test af Tesla biler

Kan kombineres med batteri

Kombineret med den rigtige slags batteri kan det give mening som en strømforsyning på steder, hvor der ikke er adgang til elnettet. 2,7 kW er nok til at drive et lille hus eller en hytte. Det er helt sikkert nok til camping, og man kan også bare have den som nødgenerator, når strømmen er gået.

Selv når traileren er foldet sammen, producerer den stadig 900 W elektricitet under ideelle solrige forhold.

Dette er ikke et produktionsobjekt, og virksomheden har heller ikke angivet nogen hensigt om nogensinde at sælge trailere som denne, men når man kender Teslas historie er alt muligt.

Se også: Læs alt om elbilens historie