Tesla vil bruge radar til at opdage glemte børn i varme biler

Tesla arbejder på en ny metode, der skal forhindre børn i at miste livet af at sidde i en alt for varm bil. Metoden er radarer, der kan opdage bevægelser.

Tesla vil bruge radar til at opdage glemte børn i varme biler

Hver sommer hører vi historier om børn, der er blevet efterladt i biler på parkeringspladser. I visse tilfælde er børnene så heldige, at forbipasserende opdager dem og hjælper til, men af og til går det galt. Vi hører hvert år om børn, der mister livet af at sidde i en alt for varm bil. Der er flere årsager til, at det her overhovedet kan ske.

Tesla arbejder på system der forhindrer børn i at blive glemt i varme biler

En af dem handler om forældre, der helt enkelt glemmer, at børnene sidder på bagsædet. Det er netop den årsag, Tesla vil forsøge at gøre noget ved. De har ansøgt om lov hos den amerikanske myndighed FCC til at bruge kortrækkende radarer, der skal aflæse bevægelser og dermed opdage de børn, der eventuelt sidder i bilen og så gøre bilføreren opmærksom på det.

Der har tidligere været systemer, der ved hjælp af kameraer skulle gøre det samme, men Tesla mener, at radarer kan være bedre, da de kan se gennem bløde materialer som et tæppe eller lignende. En radar kan også bruges til at aflæse hjerteslag og hjerterytme og dermed bedre give besked om, hvorvidt der er et barn uden opsyn i bilen.

Det er sjældent, at børn dør af varme i biler i Danmark, men i lande, hvor der som regel bliver meget varmt i en lang periode, sker det desværre en gang i mellem.

Se også: Datasimkort til biler

Teknikken kan også gøre airbags bedre

Teknologien skal ikke kun bruges til børn, men kan også bruges til at få airbags til at folde sig mest optimalt ud ved en ulykke eller gøre påmindelser om sikkerhedsselen bedre.

Radaren skal også kunne scanne ydersiden på bilen, så den kan eventuelt også bruges til at undgå forhindre biltyverier.

Se også: Nyheder om biler

Mere nyt om Tesla

Redaktionen følger op med den seneste udvikling. Daniel Søgaard Hald fastholdt sit fokus på emnet. 18/8/2020 tunede vi igen ind på emnet med en artikel omkring Forbedret sikkerhed på vej til Tesla – Følg den videre histore her. Seneste nyheder om Tesla finder du her..