Der kommer ingen ny Tesla Model Y i år

Du kommer til at vente længe, hvis du vil vente med at købe ny elbil til næste generation af Model Y lanceres. Den lanceres nemlig ikke i år.

Der kommer ingen ny Tesla Model Y i år

Rygter om en ny og opgraderet Model Y har længe floreret på nettet, som skulle være ganske tæt på en global lancering. Men nu siger den administrerende direktør for Tesla, at der ikke kommer en ny Model Y i år.

Se også: Alle elbiler fra Tesla i Danmark

Mangel på nye Tesla-modeller

En ny Model 3 blev lanceret sidste år, men ellers har der ikke meget nyt fra Tesla på elbilfronten (hvis vi ser bort fra Cybertruck, der ikke forventes at komme til Europa). Det var forventet, at Tesla ville lancere en ny Model Y i år, der går under kodenavnet Juniper, men det kommer angiveligt ikke til at ske.

På det sociale medie X (Twitter) har Elon Musk netop bekræftet, at der ikke kommer en ny Model Y i 2024. Har du holdt tilbage og forventet at der ville blive lanceret en Model Y med nyt design og forbedrede specifikationer i år, kommer det altså ikke til at ske.

Tesla har siden årsskiftet været i modvind, hvor elbilsalget er styrtdykket og de har måttet afskedige tusindvis af medarbejdere og sætte projekter på pause.

Det der mest bliver efterspurgt fra både aktionærer og bilkøbere er nye modeller fra Tesla, men der ser ikke ud til at være noget undervejs lige nu. Den næste elbilmodel fra Tesla forventes derfor at være deres mindste og billigste elbil, som forventes at hedde Model 2 og koste omkring 200.000 kr.

Se også: Pris, bedømmelse og specifikationer på Tesla Model Y

Tesla Model Y forbedres hele tiden

Elon Musk har dog et lille plaster på såret til dem, der overvejer at købe Model Y, men gerne vil have nyeste udgave. Han skriver nemlig i samme indlæg på det sociale medie, at Model Y, og deres andre elbilmodeller, løbende forbedres.

Præcis hvad der menes med det ved vi ikke. Om han her taler om forbedringer via softwareopdateringer eller hardwardopgraderinger er uvist.

Se også: Sammenlign priser og tilbud på elbiler i Danmark

Konkurrenternes udvalg vokser

Mens Tesla har travlt med at skære ned på medarbejderstaben og spare på udviklingen, har specielt de kinesiske konkurrenter fart på. En konkurrent som BYD er klar med et stort udvalg af billige elbiler, hvor vestlige producenter ikke kan være med.

BYD og Leapmotor forventes snart at lancere elbiler fra omkring 150.000 kr. i Europa.

Se også: Hvilke elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026?

Vi anbefaler:
Guide til bedste og billigste ladeboks til hjemmet
Guide til den bedste forsikring af elbiler
Test og anmeldelser af nye elbiler i Danmark