Slut med medfølgende mobil lader, når man køber en Tesla

Den mobile lader er en ekstra sikkerhed til den lange køretur, der indtil nu har været gratis ved køb af en ny Tesla. Men fremover skal den købes som tilbehør.

Slut med medfølgende mobil lader, når man køber en Tesla

Tesla smider ikke længere deres mobile ladekabel med i hatten, når man bestiller en Tesla. Vil man have den ekstra sikkerhed på den lange tur, skal det mobile ladekabel fremover tilkøbes som tilbehør.

Først til at bemærke ændringen hos Tesla var en Twitter-bruger, og blev herefter bekræftet af Elon Musk selv. Opladningstilbehøret koster i dag 2.640 kroner at købe for sig selv, og med det kan du koble din Tesla til en stikkontakt og få nogle kilometers rækkevidde efter en times opladning. Skulle man ikke kunne nå frem til nærmeste ladestander, kan dette kabel være en redning.

Læs også: De første tysk-producerede Tesla Model Y er landet i Danmark

Det gav ikke mening af inkludere ladekablet

Angiveligt blev det mobile ladekabel brugt alt for lidt, hvorfor Tesla besluttede at fjerne det som medfølgende tilbehør ved køb af ny bil:

“Brugsstatistikkerne var meget lave, så det virkede som spild af penge. På den (mindre) positive side vil vi inkludere flere stikadaptere med mobilstiksættet,” sagde Musk.

Prisen sættes ned på det mobile ladekabel

Senere skrev Musk i et tweet, at Tesla sænker prisen på den mobile opkobling, så den nu kun koster 200 dollars, for at gøre det mere overkommeligt at bestille tilbehøret til sin bil. Han understregede i samme forbindelse, at man ikke skal bruge den mobile oplader for at lade sin bil ved en af selskabets Superchargers eller med en Tesla Wall Connector installeret derhjemme.

På den danske hjemmeside oplyser Tesla stadig, at den mobile lader medfølger ved køb af ny bil. På nuværende tidspunkt er den mobile oplader ikke i lager på Tesla webside.

Dette er ikke første gang, Tesla gør noget lignende. Tidligere fik man både en Level 1 og en Level 2-oplader med, når man købte en ny bil, inden Tesla bestemte sig for ikke længere at have en Level 2-oplader med i købet.

Se også: Seneste nyt om elbiler