Sportsvognen Tesla Roadster lanceres næste år

Efter den originale plan skulle Tesla Roadster have været klar til salg i 2020. Nu bliver det i 2024, at den elektriske sportsvogn kommer.

Sportsvognen Tesla Roadster lanceres næste år

I 2017 løftede direktøren for Tesla, Elon Musk, sløret for anden generation af sportsvognen Tesla Roadster. Den lynhurtige Roadster skulle være klar til salg i 2020, men lader stadig vente på sig. Nu er der meldt et nyt lanceringstidspunkt ud for Tesla Roadster.

Se også: Elbiler bedst i test

Tesla Roadster lanceres i 2024

Nu er der endelig nyt om den elektriske sportsvogn fra Tesla. Elon Musk fortæller i et tweet, at den længe ventede elbil har fået nyt lanceringstidspunkt.

Egentlig skulle Roadster have været klar i 2020 med et startpris på 200.000 dollar (1,4 mio. kroner), men blev hurtigt forsinket.

Produktion skulle i stedet starte i 2021, hvilket heller ikke skete. I stedet blev produktionen rykket frem til 2022, som derefter blev rykket til 2023.

Det bliver heller ikke i 2023, at Roadster vil melde sin ankomst, for den er nu forsinket til 2024.

En vanvittig hurtig elbil

Der findes allerede nu masser af hurtige elbiler på markedet. Se bare Teslas egen Model S Plaid, der har 1.020 hestekræfter og 1.200 Nm og kan prale af en 0-100 km/t tid på 2.1 sekunder. Men Roadster er selvfølgelig endnu hurtigere.

Tesla Roadster er en tredørs sportsvogn med plads til fire personer. Ifølge producenten accelerer den fra 0-100 km/t på kun 1,9 sekund og har en tophastighed på 249 km/t.

Ikke nok med det har Roadster også en lang rækkevidde. Den skulle nemlig køre helt op til 1.000 km på en opladning.

Siden præsentationen af Roadster har Tesla fået nye konkurrenter. Heriblandt Rimac med deres sportsvogn Nevera, der har hele 1.914 hestekræfter og klarer 0-100 km/t på 1,8 sekund og har en tophastighed på 412 km/t.

Se også: Test af elbiler

Satser på billigere elbiler

Kommer Tesla Roadster i 2024? Det må tiden vise. Der er dog ingen tvivl om, at man den seneste tid har set Tesla skifte fokus.

Tesla var et bilmærke, som mange så op til og ikke havde råd til. Men efter flere prisnedsættelser der startede i januar i år er Tesla i stedet nu et af de billigste elbilmærker på markedet. Derudover har Tesla meldt ud at en endnu billigere Tesla er på vej.

Det tyder på, at Tesla nu har mere fokus på pris end på luksusbiler og sportsvogne, og det er nok også derfor, at Roadster er blevet så forsinket.

Se også: Vælg den bedste elbilforsikring hos If