Tesla fortsætter priskrig – nu bliver de igen billigere

Endnu en gang i år sætter Tesla priserne ned på flere af deres elbiler. Ikke kun på Model 3 og Y, men også på Model S og Model X.

Tesla fortsætter priskrig – nu bliver de igen billigere

Vi har efterhånden erfaret, at Tesla ikke er bange for at lave store prisjusteringer på deres elbiler. Det er sket flere gange i år og startede med enorme prisfald på producentens to billigste modeller, Model 3 og Y. Derfor kommer det ikke som den store overraskelse, at nye prisfald har ramt nogle af Teslas biler.

Se også: Prøvekør en Tesla

Nye prisfald på alle Tesla-elbiler

Men i denne omgang er det alligevel lidt anderledes, for det er både topmodellerne og de to billigere modeller, der falder i pris. Det er ikke første gang, at Tesla har sat prisen ned på Model S i hjemlandet, men fortsætter nu med endnu en prisnedsættelse.

I denne omgang er det både Model S, en stor og hurtig elektrisk sedan, og Model X, elektrisk SUV med op til 7 siddepladser, der får skåret en del af prisen af. Et mindre prisfald kommer også til Model 3 og Model Y, der allerede har fået flere prisnedsættelser i de få måneder vi er inde i 2023.

De to topmodeller i Teslas sortiment koster herhjemme over 1 mio. kroner og er i direkte konkurrence med andre premium elbiler fra andre producenter. Både Model S og Model X bliver i USA nu 5.000 dollar billigere, hvilket svarer til omtrent 34.000 kroner.

Til Tesla Model 3 kommer et prisfald på 1.000 dollar, og Model Y bliver 2.000 dollar billigere. Det svarer til prisfald på omkring 7.000 og 14.000 kroner.

Se også: Nyheder om elbiler

Bliver de også billigere i Danmark?

Indtil videre er de seneste prisfald kun set i USA, men Teslas tidligere prisnedsættelser har spredt sig til markeder i hele verden. Så der er altså en stor sandsynlighed for, at Model S, Model X, Model 3 og Model Y falder i pris i Danmark igen inden længe.

De store prisnedsættelser har haft stor betydning for Tesla, der i flere markeder indtager førstepladsen som den bedst sælgende bil i sidste måned. Tesla satte rekord i årets første kvartal, hvor der blev leveret intet mindre end 422.875 biler. Herhjemme blev Model Y den bedst sælgende bil i marts med hele 3.203 biler solgt. Til sammenligning blev der solgt 516 styk af nummer på på listen, Peugeot 208.

Se også: Guide til elbilforsikring