Lavere pris på Tesla Model Y og 3 gav rekordkvartal

Globale prisnedsættelser på Model 3 og Model Y betød, at Tesla har solgt vanvittigt mange biler i årets første kvartal. Se hvor mange Teslaer det blev til.

Lavere pris på Tesla Model Y og 3 gav rekordkvartal

Fristelsen blev for stor for mange, der gik med overvejelse om at købe elbil, men ikke var sprunget ud i det. Prisnedsættelser på Teslas to billigste elbiler, Model 3 og Model Y, blev en kæmpe succes for den amerikanske elbilproducent, der har haft deres bedste kvartal nogensinde.

Se også: Nyheder om elbiler

422.875 Teslaer blev det til

Første kvartal af 2023 blev et virkelig godt kvartal for Tesla – faktisk deres bedste nogensinde, som også betyder, at Tesla er godt på vej til at klare ders mål for året, nemlig at levere 2 millioner elbiler.

Tesla har i kvartal leveret intet mindre end 422.875 biler, hvilket er en stigning på 36 procent sammenlignet med samme periode sidste år. I forhold til kvartalet forinden er det en stigning på 4 procent. Det var klart de to billigste modeller, Model 3 og Model Y, som køberne havde største interesse for.

Hele 412.180 de leverede biler var nemlig Model Y og Model Y, hvilket efterlader de sidste 10.695 biler til Model S og Model X.

Der er fart på i Teslas fabrikker, der lige nu har øget produktion. På fabrikken i Texas produceres der 4.000 biler per uge, mens der i Berlin spyttes hele 5.000 styk ud per uge.

Tesla tjener styrtende på deres elbiler

For mange producenter er elbilerne lige nu en investering mere end noget de tjener penge på. Ford taber angiveligt 762 dollars per bil, Hyundai tjener 927 dollars per bil og Volkswagen 973 dollars. Det er ikke imponerende tal.

Til sammenligning tjener Tesla rent faktisk på deres elbiler. Tesla skulle nemlig tjene i gennemsnit 9.574 dollars per elbil. Dette skulle angiveligt skyldes Teslas smarte produktion, der både er hurtigere og kræver færre dele.

Forbrugerne vil have billigere elbiler

Teslas prisnedsættelser beviser, at der er en enorm stor interesse for de hele elektrisk biler, men høje priser holder forbrugerne tilbage. Flere bilproducenter har sat priserne ned på deres elbiler, men generelt er bilerne stadig dyrere end brændstofbiler. Tesla forventes at lancere en ny endnu billigere model, men også Volkswagen er på vej med billigere elbiler.

Se også: Sammenlign alle elbiler på markedet