Tesla skuffer igen: Dårligste salg i Europa i mere end et år

Salgsnedgangen for Tesla fortsætter i Europa, hvor der i april er blevet solgt 32 procent færre biler end i den foregående måned.

Tesla skuffer igen: Dårligste salg i Europa i mere end et år

Tesla leverede et skuffende resultat for årets første kvartal og lovede fremgang i månederne efter. Med en stor nedgang i salget i Europa i april tyder det dog ikke på, at det bliver en realitet.

Se også: Se Teslas udvalg af elbiler i Danmark

Dårligste salgstal i mere end et år

Teslas europæiske af elbiler er ikke kommet godt fra start i 2. kvartal i Europa. Det er på trods af, at den administrerende direktør Elon Musk, efter et skuffende 1. kvartal,  havde forventet et meget bedre resultat end i årets første måneder.

Telsa indregistrerede kun 13.951 køretøjer i april, ifølge European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA), hvilket er et fald på 2,3% i forhold til samme periode sidste år. Det er det dårligste salg for Tesla i Europa siden januar 2023. Salget af Tesla’er faldt med 32% sammenlignet med måneden forinden.

Teslas resultat var en undtagelse i en ellers opmuntrende måned for salget af elbiler i Europa, som steg med 14% på hele markedet.

Se også: Hvilke elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026?

Tesla rapporterede ligeledes en nedgang i Kina, hvor fabrikken i Shanghai har leveret færre biler i sidste måned. Også her ses en stærk vækst for elbiler på hele markedet.

Elon Muskf ortalte investorerne den 23. april, at virksomheden forventede at komme sig over flere problemer, som påvirkede produktionen i første kvartal, herunder forstyrrelser i forsendelser fra Det Røde Hav og den formodede ildspåsættelse af el-ledninger i nærheden af Berlin-fabrikken, der stoppede produktionen.

“Vi tror, at 2. kvartal bliver meget bedre,” sagde Elon Musk under Teslas indtjeningsopkald for første kvartal.

Tesla-aktierne faldt så meget som 1,8% før starten på den almindelige handel onsdag. Aktien er faldet med 25% i år.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Tyske bilmærker tænder for forbrændingsmotoren

Lande som Tyskland og Sverige har indstillet eller reduceret støtten til elbiler i de seneste måneder, hvilket har været med til at lægge en dæmper på salget af elbiler i Europa. Det har fået bilproducenterne til at forberede sig på nedgang, hvorved der nu igen skrues op for produktionen af plug-in hybrider.

Volkswagen forbereder flere plug-in-hybrider, og Mercedes holder forbrændingsbiler i produktion langt ind i 2030’erne. Imens ser man kinesiske producenter skrues op for deres fokus på det europæiske marked, hvor der introduceres nye billige elbiler og der lægges planer for produktion af elbiler i Europa.

Se også: Disse elbiler er Bedst i Test

Vi anbefaler:
Guide til bedste og billigste ladeboks til hjemmet
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den