Salget af elbiler fra Tesla styrtdykker

Tesla har solgt færre biler end forventet i første 1. kvartal. Salget af Teslaer er på sit laveste i 2 år, og der ventes nu spændt på den billige kommende Telsa-model.

Salget af elbiler fra Tesla styrtdykker

Salget af Teslaer er faldet med mere end 20 procent i årets første kvartal, sammenlignet med forrige kvartal. Samme periode har også været svær for Teslas største konkurrent.

Se også: Sammenlign priser, specifikationer og kvalitet på elbiler

Sælger 90.000 færre Tesla-elbiler end forventet

Tesla leverede færre biler til kunderne i de første tre måneder af 2024, end Wall Street havde forventet, lød det tirsdag, og det markerede virksomhedens første fald i salget i forhold til året før i næsten fire år.

Der blev solgt 386.810 biler i første kvartal af 2024, hvilket skal sammenlignes med et forventet salg på omkring 477.000.

Det er et fald på 20,1 % i forhold til sidste kvartal af 2023 og 8,4 % i forhold til samme periode sidste år. Tesla-aktierne faldt mere end 7% i den tidlige handel efter nyheden.

Salget af elbiler har i perioden haft det svært i for hele branchen, og Tesla er altså ingen undtagelse denne gang. I løbet af det seneste år har Tesla sænket priserne på sine biler betydeligt, hvilket har skadet deres overskud i jagten på salg.

Teslas tilbagegang kommer midt i en svagere generel efterspørgsel og en opbremsning på det kinesiske marked, hvor lokale rivaler med BYD i spidsen har øget indsatsen i en priskrig om køberne.

Der er derfor nu endnu større forventninger til den kommende billige Tesla Model 2, der forventes snart at blive lanceret.

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2023, 2024 og 2025

Teslas konkurrent sælger også færre elbiler

Hos bilproducenten BYD er der netop fokus på billige elbiler, hvilket ses af mange i branchen som en god strategi.

BYD slog for første gang Tesla i salget af elbiler i 4. kvartal 2023. Men også hos BYD (Build Your Dreams) har årets første kvartal været hårdt.

I forhold til forrige kvartal er salget af BYD-elbiler gået tilbage. Der blev i perioden 300,114 elbiler, hvilket er et fald på 43 procent. Dermed er Tesla igen den største elbilproducent.

Dog har BYD enorme forventninger til 2024, hvor de forventer at sælge hele 3,6 millioner biler. Det er 20 procent flere biler end sidste år, hvor BYD også satte rekord.

Se også: De bedste elbiler i Danmark lige nu

Vi anbefaler:
Bedste hjemmeopladning og ladeboks til elbil
Find den bedste forsikring til elbil
De billigste elbiler på vejene i Danmark