Tesla slår endnu en rekord

Tesla slår egen rekord og leverer endnu flere biler end samme periode sidste år. Men vil bilmærket nå det forventede salg for hele året?

Tesla slår endnu en rekord

Tesla har nemlig fremvist regnskabet for årets tredje kvartal. Her er der leveret hele 343.830 biler, hvilket er ny rekord i perioden. På trods af dette flotte resultat, kunne der stadig være uvejr på vej.

En stigning på 56 procent

Det ser godt ud, når man læser Teslas regnskab for tredje kvartal af 2022, hvor de alt i alt producerede 365.923 elbiler og leverede 343.830 af dem. Det betyder, at Tesla nåede op på en omsætning på 21,4 milliarder dollars. Det svarer til en stigning på 56 procent år sammenlignet med tredje kvartal i 2021.

Her er det vigtigt at huske på, at dette er på trods af stadige udfordringer i forsyningskæden, produktionsforsinkelser i Kina og stigende konkurrence fra den gamle bilindustri. De 343.830 biler er dog også under de 364.660 som Wall Street-analytikerne havde forventet for kvartalet.

Tesla Model 3 og Model Y står for størstedelen af produktionen og leveringerne med 345.988 fremstillede biler og 325.158 leverede biler.

Se også: Seneste nyt om elbiler

Store udfordringer lurer forude

Det kunne dog tyde på, at de næste måneder bliver en udfordring, hvis Tesla skal opnå deres mål. Med produktionen i fulde omdrejninger er der skabt en flaskehals, som gjorde leveringerne vanskelige at holde nede på en økonomisk fornuftigt niveau.

Et “jævnere leveringstempo” vil resultere i bedre omkostningsbesparelser, tilføjede Tesla i rapporten.

Uroen i Kina presser fortsat Teslas bundlinje. Covid-relaterede nedlukninger er mindre hyppige, men hedebølger får fabrikker til at lukke, herunder Teslas.

Derudover siger Tesla, at de står over for modvind fra de øgede omkostninger til råmaterialer og ineffektivitet på den nye Gigafactory Berlin. En stærkere dollar påvirker også Teslas salg i udlandet og skærer i rentabiliteten.

Med det antal distraktioner, der hober sig op, håber investorerne, at Musk og hans ledelsesteam kan nå alle sine mål inden årets udgang, herunder en vækst på 50 procent år for år. Men tvivlen, ligesom distraktionerne, er også ved at hobe sig op.

Se også: Top 10: Tesla Model Y er den mest solgte elbil i september