Test af Volkswagen ID.3 rækkevidde sætter rekord: 531 kilometer

Volkswagen ID.3 kan endelig bestilles hos de danske forhandlere, hvor den lover en rækkevidde på op til 420 km. Men i en test sætter den rekord for modellen med hele 531 km.

Test af Volkswagen ID.3 rækkevidde sætter rekord: 531 kilometer

En af årets mest ventede elbiler er Volkswagens ID.3, som har ladet vente på sig, men nu endelig kan bestilles hos danske bilforhandlere. Modellen kommer i flere udgaver med forskellige batterikapaciteter, hvor det største batteri tilbyder en rækkevidde på op til 420 kilometer (WLTP). Er man rigtig god til det med at køre bil på en effektiv facon, så viser en ny test, at man kan presse mere end 100 kilometer mere ud af Volkswagen ID.3.

Volkswagen har stillet en ID.3 med 58 kWh til rådighed til den schweiziske såkaldte “hypermiler” Felix Egolf, som i en testkørsel skulle køre fra Zwickau i Tyskland til Schaffhausen i Schweiz. Bilen var en serieproduceret ID.3 1st Pro Performance, som blev bygget på Zwickau-fabrikken og med et fuldt batteri startede turen mod Schweiz.

Læs også: Volkswagen vil sælge en kvart million elbiler i 2020

ID.3 slår angivet rækkevidde med over 100 km

Den normale billist skal nok ikke forvente en lignende rækkevidde, for Felix er ikke en hvilken som helst, men en specialist i at opnå den længst mulige rækkevidde. Udtrykket “hypermiling” stammer fra USA og henviser til at køre et serieproduktionskøretøj med specielle teknikker, der maksimerer effektiviteten og minimerer forbruget. Og det er netop hvad Felix har haft til opgave med ID.3-bilen.

Med hans økonomiske kørestil og et 100 procent opladt batteri startede han og den serieproducerede ID.3 turen mod Schaffhausen. Under turen udnyttede han slipstrømmen fra lastbiler, mens funktioner som navigation, kørelys, radio og ventilation blev brugt efter behov. 44 procent af rekordrejsen var på motorveje og 56 procent på landeveje.

Gennemsnitshastigheden var 56 km/t og turen tog cirka 9 timer.

Læs også: Guide: De mest ventede elbiler i resten af 2020

Volkswagen ID.3
Den serieproducerede Volkswagen ID.3 tog turen fra Zwickau til Schaffhausen på en opladning.

Normalt kører en Volkswagen ID.3 med 58 kWh-batteri 420 kilometer på en opladning, men i denne test blev der opnået hele 531 kilometer.

Volkswagen ID.3 koster fra 319.995 kroner

Volkswagen ID.3 kommer i seks udstyrsvarianter og den billigste udgave koster 319.995 kroner. Det mindste batteri på 45 kWh lover op til 330 kilometer og det største 77 kWh-batteri op til 550 kilometer. Den kan bestilles nu, men man skal nok først forvente en leveringstid omkring oktober.

Læs også: Nu kommer VW ID.3 – her er de 7 modeller

Se rekordturen her: