Top 10 elbiler: Skoda Enyaq mest populær i august

Det er to år siden, at Skoda Enyaq blev den mest solgte elbil i Danmark, men er nu tilbage på 1. pladsen. Se mest populære elbiler i august 2024.

Top 10 elbiler: Skoda Enyaq mest populær i august

Skoda Enyaq var sidst den mest solgte elbil i Danmark i august 2022, men indtog i august i år igen førstepladsen. Der blev solgt 670 Skoda Enyaq, hvilket kan næsten 100 styk mere end Tesla Model Y.

Se også: Se alle elbiler fra Skoda

Skoda fristede med fuldt udstyret Enyaq

Elbilerne udgjorde 55 procent af nybilsalget i august og var dermed mest populære blandt danskerne. Den mest populære elbilmodel af de nye indregistrerede var den familienvenlige og rummelige SUV Skoda Enyaq.

Skoda har tydeligvis fristet mange danskere med en flot udstyr Enyaq i Premium-varianten, der lige nu koster fra 339.995 kr.

Skoda Enyaq blev nemlig den mest solgte elbil i august 2024 – og ikke mindst den mest solgte bil overhovedet. Selv Tesla Model Y måtte se sig slået af Skoda. Også i juli blev Model Y overgået, hvor Volkswagens ID.4 var den mest solgte.

Det kunne altså tyde på, at Tesla Model Y, efter flere måneder i toppen af salgslisterne, er ved at miste sin dominans. Herunder giver vi et overblik over de ti mest populære elbiler i august 2024.

Se også: Sammenlign specifikationerne på elektriske SUV’er

De ti mest populære elbiler i august 2024

  1. Skoda Enyaq
  2. Tesla Model Y
  3. Volkswagen ID.4
  4. Audi Q4 e-tron
  5. Volkswagen ID.3
  6. Mercedes-Benz EQA
  7. Tesla Model 3

Listen opdateres med de resterende, når tallene bliver tilgængelige på bilstatistik.dk.

Se også: Tal om elbiler – statistik og salgstal i Danmark (august 2024)

Mange elektriske SUV’er at vælge i mellem

Danskerne er specielt vilde med de elektriske SUV’er, som Tesla Model Y, Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq, Audi Q4 e-tron, Volvo EX40, Ford Mustang Mach-E og så videre. Alle elbiler, der koster fra cirka 300.000 kr. og op til 420.000 kr.

Og der er mange modeller af vælge i mellem i netop denne størrelse og prisklasse – også nyankomne fra kinesiske mærker, der frister med masser af udstyr til skarpe priser.

Blandt disse er BYD Seal U og Xpeng G6. Men der er også nye modeller fra velkendte mærker, som gerne vil have en bid af lagkagen, som Cupra Tavascan, Renault Scenic E-Tech Electric, en ny Hyundai IONIQ 5 og Ford Explorer.

Se også: Kommende elbiler fra Skoda i 2024, 2025 og 2026