Toyota vil lave elbil med manuelt gear og kobling

Toyotas fremtidige elbiler kan minde meget om de biler vi kender til i dag. De vil nemlig udstyre elektriske biler med manuelt gear og kobling.

Toyota vil lave elbil med manuelt gear og kobling

Man fik hurtigt fornemmelsen at, at måden som mange af os kører bil i dag, med manuelt gear og kobling, var ved at forsvinde med introduktionen af elbilen. Men det tyder på, at Toyota ikke forsøge at give bilejere denne funktionalitet i de batteridrevne biler.

Det er utroligt praktisk at kunne køre hele turen med foden på én pedal og hænderne på rattet, uden at skulle bekymre sig om at skifte gear. Men for mange er ligger der noget specielt i følelsen ved at skifte til et nyt gear. Til dem er der gode nyheder, for Toyota vil angiveligt lave elektriske køretøjer, der er udstyret med noget der minder om en gearkasse.

Se også: Apple snakker produktion af elbil med Toyota

En elbil med gear

Toyota har erhvervet sig et nyt patent, der ser ud til at vise en elbil, som man kan skifte gear i, men som også kan indstilles til en “gearløs” tilstand.

Flere bilproducenter har eksperimenteret med at udstyre elbiler med gearkasser med flere gear, men stort set ingen af dem er blevet produceret. De eneste to, der i øjeblikket er til salg, er Porsche Taycan og Audi E-Tron GT.

Men Toyota ser ud til at have nogle interessante planer om, at bringe “gearkassen” tilbage – bare indbygget i en batteridreven bil.

Toyotas patenttegninger viser et system, der bygger på en særlig styring, der ændrer elmotorens drejningsmoment for at få den til at virke mere som en benzinbil.

Der synes at være tale om en rigtig koblingspedal, som føreren skal trykke på for at skifte gear ved at flytte et fysisk gearskifte, selv om teksten omtaler disse som “pseudo-shifter” og “pseudo-koblingspedal”, hvilket antyder, at de ikke er afgørende, og at deres rolle er at gengive følelsen og fornøjelsen af en manuel gearkasse i et køretøj, som ikke har brug for det.

Skal gøre bilen sjovere

Ideen med en “gearkasse” i en elektrisk kunne være at give den karakter og gøre den sjovere at køre. Man kunne forestille sig, at dette kunne bruges i en moderne elektrisk Toyota Supra eller noget i den stil. Indtil videre er dette dog kun et patent Toyota er erhvervet sig – om det bliver til noget er aldrig til at vide.

Toyota har afsløret deres første elbil, bZ4X, der kommer senere i går – senere heller har Toyota en lang række elbiler på vej.

Se også: Nyheder om elbiler