Toyota oplyser nu endelig pris på elbilen bZ4X

Toyotas første elbil, bZ4X, får premiere i Danmark senere i år, men får i Tyskland en pris og der åbnes for forudbestilling og reservation.

Toyota oplyser nu endelig pris på elbilen bZ4X

Toyota har endelig kastet sig over de batteridrevne biler og vil inden 2030 tilbyde intet mindre end tredive forskellige elbiler. Den første bliver Toyota bZ4X, en elektrisk SUV, der bliver lanceret i Danmark senere i år. Toyota er endnu ikke klar med en dansk pris på bZ4X, men det er den tyske afdeling til gengæld. Toyota i Tyskland har nemlig åbnet op for reservationer af bZ4X og oplyser pris på den.

Se også: Officiel dansk pris på Toyota bZ4X

Toyota bZ4X koster 350.000 kroner i Tyskland

Toyota bZ4X kan allerede nu reserceres i Tyskland til en pris, der starter ved 47.490 euro – direkte omregnet er dette 353.000 kroner. I Tyskland nyder bilkøbere godt af en “miljøbonus” finansieret regeringen og producenterne på 9000 euro (knap 67.000 kroner).

Toyota i Tyskland oplyser endnu ikke præcis hvornår bZ4X ruller ud på vejene hos de første købere, udover at de vil ske i starten af sommeren.

Rækkevidde, opladning og acceleration

Hvad ved vi egentlig om Toyotas første elbil? Først og fremmest er “bZ” i navnet modelrækken og “4X” indikerer at det er en SUV. bZ4X er bygget på en ny modulær platform, e-TNGA, der er udviklet i samarbejde med Subaru. Subaru er på vej med en elbil lignende bZ4X, der har fået navnet Solterra – det er ganske let at se lighederne.

Toyota bZ4X kommer med et 71,4 kWh lithium-ion batteri, der ifølge producenten skulle give en rækkevidde på op til 450 km. Det ligner på Toyotas specifikationer, at den kommer med varmepumpe som standard. Opladning kan ske med op til 150 kW, hvilket giver 0 til 80 procent på blot 30 minutter (under optimale forhold). Den har også mulighed for tre-faset 11 kW opladning.

Når det kommer til garantien på batteriet i bZ4X garanterer Toyota, at batteriet efter 10 års brug eller 1.000.000 km’s kørsel – alt efter, hvad der kommer først – som minimum stadig har 70 procent af sin oprindelige kapacitet til rådighed.

Toyota bZ4X kommer i to udgaver: en med én elektrisk motor og en med to. Den mindste variant byder på en 150 kW elmotor, der yder 204 hk og giver en acceleration fra 0-100 km/t på 8,4 sekunder. Dual motor-udgaven har to separate 80 kW elmotorer på for- og bagakslen har en ydeevne på 218 hk. Det giver en acceleration fra 0-100 km/t på 7,7 sekunder.

Se også: Nye elbiler, der kommer i 2022