Undersøgelse: 49 procent af danskerne vil vælge elbil

En ny undersøgelse viser, at 49 procent af danskerne højst sandsynligt vælger elbilen ved næste bilkøb, fremfor benzin.

En ny undersøgelse foretaget af LB forsikring viser, at op mod 49 procent af danskerne, ved næste bilkøb, sandsynligvis vil vælge en elbil.

Abonnér på Teknofil på YouTube

Og der er ingen tvivl om, at de batteridrevne biler hitter i Europa, og også tager markedsandele her i lille Danmark. Tal fra Skatteministeriet har vist, at næsten hver fjerde nyindkøbte bil i 1.kvartal er en elbil eller plug-in hybridbil. Bilbranchen har fået øjenene op for det kæmpe potentiale, der ligger i elbilerne. Faktisk er det så stort, at selv producenter af andre typer, kaster sig over elbiler – på den ene eller den anden måde. Samsung og LG bygger batterier, Huawei laver software, Xiaomi bygger biler og selv Apple skulle være på vej med en elbil.

Undersøgelsen fra LB Forsikring, hvor 2.329 personer har deltaget, viser, at 49 procent mener det er meget sandsynligt eller sandsynligt at deres næste bil bliver en elbil. Til sammenligning svarer kun 39 procent det samme om benzinbilen. En af de udfordringer der er med elbilen er prisen. De er nemlig stadig dyrere end benzinbilerne. Undersøgelsen viser dog, at op mod 23 procent i høj eller meget høj grad er villige til at bruge flere penge på en klimavenlig bil, mens 52 procent angiver at de i nogen grad er villige til at bruge flere penge på en klimavenlig bil.

Læs også: Elbiler og plug-in hybridbiler bliver købt, ikke leaset

Rækkeviddeangst og opladning

Der er 51 procent der mener at elbilerne er for dyre. Men det er ikke kun prisen, der holder forbrugerne tilbage. Opladning og rækkevidde er også blandt de største bekymringer. Her mener 47 procent af de adspurgte, at bilerne ikke kører langt nok på en opladning, og hele 52 procent, at der er for langt mellem ladestanderne.

Og der er ingen tvivl om, at netop ladestanderne, og manglen på disse, er et problem. For dem med privatparkering er der altid adgang til opladning. Men for folk i byerne, så er der stor rift om de alt for få ladestandere. Og når man først har fundet en ladestander, så bliver bilen som regel holdende der, da parkeringspladser generelt er en stor mangelvare.

Læs også: Mange ejere af elbiler skifter tilbage til benzinbiler