Vilde bud på fremtidens selvkørende biler

Fremtidens selvkørende biler kan få hardcore sci-fi-designs og åbne op for helt nye måder at blive transporteret på. Se vilde bud på fremtidens biler.

Vilde bud på fremtidens selvkørende biler

I takt med at elbiler har gjort deres indtog på bilmarkedet, så er der kommet mere fokus på design, særligt på elbiler fra nye bilproducenter.

De nye bilproducenter er ikke så bundet af designtraditioner og kan derfor gå til bildesignet med lidt friskere og mere modige øjne.

Men det, vi ser i dag, er intet imod det, vi kan forvente i fremtiden, når selvkørende biler for alvor gør deres indtog. Bevares, der kan gå lang tid, inden selvkørende biler er en ting på vejene, da særligt færdselsreglerne kan blive et stort problem at få løst på tværs af landegrænserne.

Men den tid den sorg – allerede i dag kan vi se uhyre spændende og vilde koncepter på, hvordan fremtidens selvkørende elbiler kan se ud. Og det er ikke kun de nye bilproducenter, der leger med, også de gamle etablerede har vilde bud på fremtidens biler, der selv kan køre.

Se også: Test af elbiler

Nye måder at bruge bilen på når de selv kører

Selvkørende biler åbner nemlig op for nye måder at bruge bilen på, mens den selv kører. For eksempel har flere af bilkoncepterne brede, komfortable stole, der vender ud mod et kæmpe fladskærms-tv, da der ikke er behov for at gøre plads til et førersæde i en autonom verden.

Vi ser også en bil fra VW, der ligner en kapsel på hjul, fordi den kun behøver at gøre plads til passagerer og har masser af plads inden i bilen. For eksempel fire sæder, der står over for hinanden, en slags komfortabel lounge på hjul.

Renault har lignende koncept, hvor der endda også er blevet plads til et lille sofabord.

Vi ser også en bil med gigantiske “Kør”- og “Stop nu”-knapper, så en passager stadig kan styre bilen, men uden at skulle belemres af at grimt rat.

Se også: Hvilken elbil skal jeg vælge?

Se mor – uden hænder!

Sådan noget som instrumentbrættet kan også gøres uhyre minimalistisk sammenlignet med de fleste køretøjer på vejene i dag, fordi man ikke vil have brug for så mange oplysninger, når bilen primært kører selv.

Generelt er der fokus på, hvordan biler kan se ud uden et førersæde og rat, men det betyder ikke, at alle bilproducenter er overbevist om, at førerkontrollen skal væk. Disse koncepter herunder viser, hvordan virksomhederne udforsker, hvordan alt fra instrumentbrættet til sæderne kan ændre sig, når selvkørende teknologi kommer på markedet.

Se også: Hvordan bliver future tech?

Sådan kan fremtidens biler blive

Der er naturligvis kun tale om koncepter og langt de fleste af bilerne herunder kan vi måske kun drømme om at se på vejene. Buddene på, hvordan fremtidens biler kan se ud, er i hvert fald både interessante og sjove. Og drømme kan vi jo altid…

Volkswagen
Volkswagen
Volkswagen
Volkswagen
Volkswagen Gen Travel
Volkswagen
Volkswagen Gen Travel
Volkswagen
Toyota
Toyota LQ
Toyota
Rolls royce
Rolls Royce
Rolls Royce
Renault Treznor
Renault
Renault Treznor
Renault
Renault
Renault
Renault
Renault
Mercedes Avatar
Mercedes
Mercedes Avatar
Mercedes
BMW
BMW
BMW
BMW
BMW Mini Vision Urbanaut
BMW
BMW Mini Vision Urbanaut
BMW
BMW Mini Vision Next
BMW
BMW Mini Vision Next
BMW