Vivaldi-browser til Android Automotive kommer til Renaults biler

Næste generation af Renaults biler - Megane E-Tech Electric, All-New Austral og alle fremtidige biler med OpenR Link-systemet – bliver udstyret med Vivaldi-browseren.

Vivaldi-browser til Android Automotive kommer til Renaults biler

Vivaldi er den første browser på Android Automotive OS og den kommer i OpenR Link-infotainmentsystemet i nye Renault-biler som Megane E-Tech Electric og All-New Austral.

Brug browseren – når bilen er parkeret

Der er tale om en fuldt udbygget browser til biler. Man kan læse nyheder, shoppe og surfe fra førersædet uden at skulle tage en smartphone eller tablet i hånden. Man kan dog ikke bare gøre det hvor som helst og når som helst.

Der er nemlig indbygget en sikkerhedsfunktion, så browseren kun bruges, når bilen er parkeret.

Vivaldis CEO, Jon von Tetzchner, forklarer, at samarbejdet med Renault er et stærkt eksempel på, hvordan de ønsker at give en smart browser til bilsektoren og give føreren og passagererne en helt ny, sammenhængende browsingoplevelse i bilen.

Renault forklarer om samarbejdet, at målet er at berige oplevelsen om bord på sine nye biler, der er udstyret med OpenR Link-systemet.

Se også: Test af elbiler

Data deles ikke med Renault

Ligesom mange andre tech-selskaber har Vivaldi også fokus på brugernes privatliv og de slår fast, at når man surfer på nettet med Vivaldi-browseren, så sker det i private rammer uden at brugerdata bliver gemt af bilen.

Når man er logget ind på en Vivaldi-konto, kan browsingdata deles mellem andre enheder, der er logget ind på den samme konto, men denne data deles ikke med Renault, understreges det.

Se også: Alt du skal vide om elbiler

Vivaldi på Renault Megane E-Tech Electric og All-New Austral

Vivaldi-browser-appen vil være tilgængelig i Renault Megane E-Tech Electric og All-New Austral i Frankrig, Tyskland, Spanien, Italien og Storbritannien. Det er ikke oplyst, hvornår browseren bliver tilgængelig i de omtalte biler i Danmark.