Volkswagen og BMW går ind i priskrig på elbiler

Volkswagen og BMW går nu ind i priskrigen, som Tesla fik sat i gang. De to bilproducenter har sænket priserne på deres elbiler i Kina.

Volkswagen og BMW går ind i priskrig på elbiler

Volkswagen, og andre bilproducenter under samme paraply, har tidligere udtalt, at de ikke vil kaste sig ind i priskrigen og sætte prisen ned på deres elbiler. Alligevel har den tyske bilproducent samt BMW nu sat priserne ned på deres elbiler i Kina, hvor der generelt er opleves prisfald på elektriske biler.

Se også: Sammenlign elbilernes specifikationer

Lavere priser på elbiler skal sætte gang i salget

Efter Tesla satte priserne ned på deres elbiler i hele verden, har en lang række bilproducenter i Kina sat priserne ned på deres elbiler billigere for at øge salget og reducere lagerbeholdningen i landet. Nu har også Volkswagen og BMW sænket priserne på deres elbiler i landet betydeligt.

For en bilproducent som Volkswagen er der god grund til prisfaldet. Salget af deres elektriske biler er nemlig faldet i Kina. Volkswagen har angiveligt solgt 9.572 færre biler i januar-februar sammenlignet med sidste år. Det er et fald på 8,3 procent. Derfor er priserne på deres ID.-biler i Kina sat ned med op til 40.000 yuan (cirka 40.000 kroner).

Hos den anden tyske bilproducent er priserne presset endnu mere i bund. BMW har skåret op til 100.000 yuan (svarende til ca. 101.000 kroner) af salgsprisen på den i3. BMW har angiveligt haft svært ved at sælge den lille elektriske bil i Kina.

VW og BMW er de seneste bilproducenter, der tilsyneladende reagerer på en bølge af prisnedsættelser i Kina, som Tesla indledte i januar. Også XPeng, Nissan, Ford og Toyota har sat priserne ned i Kina.

Om nogle af disse prisnedsættelser på elbiler kommer hertil er uvist. Så længe producenterne sælger de biler de kan skaffe hjem, skal vi nok ikke regne med prisfald.

Se også: Test af elbiler

Nye elbiler fra Volkswagen og BMW

Både Volkswagen og BMW har travlt med at udvide deres sortiment af rene elbiler. Den store i7 er lige på trapperne fra BMW samt den mindre SUV iX1. BMW har tidligere sagt, at de vil lancere ni nye elbiler inden 2025.

Volkswagen har netop løftet sløret for en ny udgave af ID.3. Der er også en større ID.7 på vej med lang rækkevidde samt en billigere og mindre ID.2, der vises lidt frem af i morgen.

Se også: Få den billigste elbilforsikring hos If