Volvo og Polestar får forbedret Apple CarPlay

Med en ny softwareopdatering til biler fra Volvo og Polestar kommer en forbedret oplevelse med Apple CarPlay. I samme omgang får Polestar Youtube.

Volvo og Polestar får forbedret Apple CarPlay

Softwareopdateringer er på vej ud til biler fra Volvo og Polestar, der udover andre forbedringer og rettelser, kommer med en forbedret CarPlay-integration.

Se også: Den bedste elbil?

Bedre CarPlay til Polestar og Volvo

Softwareopdateringerne til Volvo og Polestar kommer Over-the-Air (OTA), hvor der er nye funktioner til begge bilproducenters biler. Blandt disse er en bedre Apple CarPlay integration i bilerne med Googles Android Automotive.

De nye opdateringer gør det muligt at se Apple Maps og andre navigations-apps på førerskærmen bag rattet. Opdateringen gør det også mindre kompliceret at tage opkald, da det nu bliver muligt at besvare, afvise og slutte opkald med knapperne i rattet og på skærmen i midten, ligesom skærmen i midten også vil vise medieinformation, der gør det nemmere at afspille, pause og skifte mellem sange, når man hører musik.

Den forbedrede Apple CarPlay-oplevelse kommer til Polestar 2 samt Volvo-modeller Volvo XC40, Volvo C40, S90, V90, XC60, XC90, S60, V60 samt de kommende EX30 og EX90.

Se også: Seneste nyt om elbiler

Herunder ses Apple Maps på førerskærmen i en Volvo:

Youtube til Polestar og nye funktioner til Volvo

Opdateringer til Polestar 2 (Version 2.9) og til flere Volvo-biler kommer også med andre nyheder.

Til Polestar 2 kommer nu også Youtube som app, hvor der kan afspilles videoer på bilens infotainmentskærm. Der vil udelukkende kunne afspilles videoer, når bilen er parkeret.

Der er også en opdatering til Polestars Range Assistant-app, der nu føreren mulighed for at overvåge energiforbruget over de seneste 20, 40 eller 100 km med information i realtid, der giver mulighed for at justere ens kørestil for at forbedre effektiviteten. En revideret algoritme, der udregner den forventede rækkevidde, som vises i appen, tager højde for udvendige ændringer samt andre faktorer, der påvirker effektiviteten.

Youtube til Polestar 2.

I softwareopdateringen til Volvo-biler med Android Automotive (Google Built-in) er også en række ændringer, der forbedrer oplevelsen for bilens fører. Som noget nyt får man mulighed for at skifte mellem førerstøttefunktioner med knapperne på rattet, og man kan vælge, om sidespejlene skal slås ind eller fortsat være foldet ud, når bilen låses. Derudover omfatter ændringerne blandt andet mindre optimeringer af motorkalibrering og forskellige fejlrettelser.

Begge opdateringer er ved at blive rullet ud nu. Udrulningen sker i bølger, så der kan gå lidt tid inden den er tilgængelig for den enkelte Polestar- eller Volvo-ejer.

Se også: Få den bedste elbilforsikring hos If

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...