Nye elbiler fra Volvo oplader 30 % hurtigere

Volvo har investeret i startup virksomheden Breathe Battery Technologies, hvis software skal give bilmærkets kommende elbiler hurtigere opladning.

Nye elbiler fra Volvo oplader 30 % hurtigere

Der er hurtigere opladning på vej til næste generation af elbiler fra Volvo – blot ved hjælp af software fra startup.

Se også: Sammenlign, se priser og bedømmelser på elbiler

Næste generation af elbiler fra Volvo

Volvo har netop annonceret, at de har investeret i den britiske startup virksomhed Breathe Battery Technologies. Med software fra virksomheden vil Volvo give deres elbiler hurtigere opladning.

Selvom der er tale om software, er det dog ikke en forbedring af de nuværende elbiler fra Volvo. I stedet skal softwaren fra Breathe Battery Technologies anvendes i næste generation af elbiler fra Volvo.

Med denne software er det angiveligt muligt, at nedbringe ladetiden for elbilens batteri med hele 30 procent.

Bilproducenten har ikke oplyst størrelsen på den investering, som Volvo Cars Tech Fund, det svenske firmas venturekapitalafdeling, har foretaget.

Den nye teknologi fra Breathe skulle være tilgængeligt på nye Volvo-elbiler inden for de næste to til tre år.

“Det handler i virkeligheden om at reducere et smertepunkt for kunderne,” siger Ann-Sofie Ekberg, CEO for Volvo Cars Tech Fund, til Reuters.

En stor udfordring for bilproducenterne er, at selvom lynladere kan levere strøm til elbiler hurtigere, vil softwaren i disse biler ofte begrænse strømindtaget for at beskytte batteriet mod overophedning eller beskadigelse.

Læs også: Volvo klar med ny navngivning og software til elbiler

Volvo drivlinje til elbil.

Optimerer opladning ved lynladestandere

Administrerende direktør for Breathe Battery Technologies, Ian Campbell, sagde, at firmaets algoritmebaserede opladningssoftware giver større indsigt i de enkelte cellers tilstand i batteripakken, så elbilen kan oplades med fuld effekt, samtidig med at sikkerheden opretholdes, og uden at batteriets kemi ændres.

“Dette er toppen af isbjerget, når det gælder om at åbne op for det, der bliver en forfærdelig stor ændring inden for batterier, efterhånden som de bliver mere softwaredefinerede,” siger Ian Campbell.

Hurtigere opladningstider anses for at være nøglen til at overtale flere kunder til at skifte til elbiler.

Se også: Kommende elbiler i Danmark 2024, 2025 og 2026

Breathes software anvendes i forvejen på smartphones

Breathes andet softwareprodukt anvendes i forvejen på udvalgte smartphones fra Oppo. Dette stykke software hjælper med at gøre batterierne mere holdbare og få dem til at yde deres maksimale i meget længere tid.

Denne software skal også overføres til elbiler, hvor de ligeledes skal give batterierne en længere holdbarhed.

Kommende elbiler fra Volvo

Hvilke kommende elbiler er på vej? Først og fremmest kommet en Cross Country-variant af den nye EX30, men der er mere på vej.

Det er nemlig Volvos plan, at de fra 2030 skal være en 100 procent elektrisk bilproducent. Volvo har ikke selv afsløret fremtidsplanerne endnu, men der er selvfølgelig rygter om kommende elbiler.

I 2025 forventes der at komme en Volvo EX60 SUV og en Volvo ES90 sedan, at blive lanceret.

Se også: Test af nyeste og mest populære elbiler i Danmark

Vi anbefaler:
Find den bedste og billigste forsikring til elbil
Den bedste ladeløsning til hjemmet