Huawei lander stor aftale med Volkswagen

Huawei har accepteret at licensere 4G-teknologi til en leverandør af Volkswagen. Det er Huaweis hidtil største aftale inden for bilindustrien.

Huawei lander stor aftale med Volkswagen

Huawei har indgået en licensaftale med verdens største bilproducent, Volkswagen, der giver tilladelse til, at deres 4G-teknologi bruges i opkoblede biler. Det meddelte selskabet onsdag og fortalte videre, at det er deres hidtil største aftale inden for bilindustrien. Volkswagen har også bekræftet aftalen.

Aftalen kommer nu, hvor Huawei satser hårdt på at komme ind på markedet for intelligente køretøjer og andre sektorer, efter at amerikanske sanktioner har sat en kæp i hjulet for handlen med netværksudstyr og smartphones.

Selskabet sagde ikke noget om den økonomiske side af aftalen eller specificerede VW-producenten, som skulle benytte 4G-udstyret. Men de meddelte, at aftalen inkluderer en licens inden for Huaweis 4G-patenter, der dækker Volkswagen-køretøjer med trådløs opkobling.

Og det ser ud til at være en ganske stor aftale. Huawei forventes nemlig at levere udstyr til intet mindre end 30 millioner Volkswagen-køretøjer.

Læs også: Huaweis HarmonyOS vil indtage de første biler i 2021

Huawei satser på biler og software

USA har stemplet Huawei som en sikkerhedsrisiko og dermed udelukket dem fra det store amerikanske marked, afskåret dem fra globale leverandører og presset allierede lande til at forbyde eller fjerne Huawei-udstyr fra deres nationale telekommunikationssystemer.

Huawei afviser alle beskyldninger og har udtalt, at USA aldrig er kommet med beviser mod selskabet.
I stedet har Huawei, der er verdens største leverandør af udstyr til telenetværk og tidligere top tre blandt mobilproducenter, kastet sig over andre segmenter for at overleve. Udover at levere teknologi til bilproducenter har de også planer om at begive sig ind på softwaremarkedet, samt erhvervsmarkedet og cloud computing.

I sidste måned lancerede de desuden deres eget mobile styresystem, efter at de amerikanske sanktioner har udelukket dem fra at benytte Googles tjenester og apps.

Læs også: Huaweis 5G-udstyr skal fjernes fra Svenske mobilnet

Emnet er ikke færdigdebatteret

Siden vi kørte denne artikel er der kommet mere til sagen. Daniel Søgaard Hald fortsatte historien. d. 1/7/2021 dykkede vi igen ned i emnet med en historie med fokus på Huawei arbejder på “tilkald din bil”-funktionKlik her for den påfølgende artikel.. Sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.