Huaweis HarmonyOS vil indtage de første biler i 2021

Huaweis HarmonyOS er ikke kun til telefoner og andre gadgets, men vil også være at finde i de første biler i år.

Huaweis HarmonyOS vil indtage de første biler i 2021

Huawei har forlængst gjort det klart, at de ikke selv vil producere elbiler, men lader andre virksomheder om dette. I stedet vil de gerne stå bag softwaren i bilerne, som skal gøre dem smarte og intelligente, og dette er noget Huawei satser stort på. Allerede i år forventer Huawei, at de første biler med HarmonyOS triller ud på vejene.

Se også: Huawei har nu mindre fokus på telefoner og mere på biler

Det er ikke længe siden Huawei gav forbrugere og journalister en demonstration af deres nye HarmonyOS på telefoner og tilbehør hertil, inklusiv smart-TV og husholdningsapparater. I præsentationen var der dog også en enkelt klip, hvor man så en HarmonyOS-udstyret smartphone i en bil, uden at man fik demonstreret nogen funktionaliteter. I stedet fik man indtrykket af, at HarmonyOS også skulle tilpasses biler. Ifølge Huawei kan HarmonyOS nemlig bruges til alle typer af eletroniske produkter, for dermed at skabe ét stort forbundet økosystem, som fungerer pålideligt og enkelt sammen.

Læs også: Laver Huawei en “Apple” med HarmonyOS?

De første biler med HarmonyOS

Huaweis president for Smart Car Solution Business Unit, Wang Jun, afslørede på dette års China Auto Forum, som netop er løbet af stablen, at de første biler med HarmonyOS vil blive klar allerede i år.

Her afslørede Jun også at Huawei har indgået samarbejde med mere end 80 hardware og software virksomheder, for at opnå det bedst mulige sammenspil mellem indmaden i biler. Det skal gøre det lettere at udskifte og opgradere hardware i biler og give et dybere sammenspil mellem software og hardware. Huawei arbejder på et smart infotaintmentsystem til biler, som i sammenspil med flere enheder tilbyder forbrugerne en personlig, intelligent og diversificeret oplevelse.

Derfor vil Huawei også styrke investeringen i at opbygge HarmonyOS-økosystemet. Dette sker blandt med et kæmpe innovationscenter i Suzhou, som åbner dørene senere i år.

Wang Jun afslørede også, at Huaweis smartphones vil blive fuldt opgraderet til HarmonyOS i år. I mellemtiden vil tredjepartsudstyr til partnere også være fuldt tilpasset operativsystemet, herunder smare husholdningsapparater, sundhedsudstyr og andre typer af elektroniske produkter.

Læs også: Huawei Watch 3 er officielt med eSIM og HarmonyOS

Den videre fortælling

Der er kommet nyt til sagen. Daniel Søgaard Hald fortsatte historien. 17/6/2021 gik vi videre med nyheden Motorola Defy er en holdbar telefon til aktive og håndværkereKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Temaet lever stadig. Tjek de sidste nyheder om Smartphone..