Volkswagen ID.1 bliver en af de billigste elbiler

Med en pris omkring 150.000 kr. bliver Volkswagens ID.1 en af de billigste elbiler, men der vil være flere alternativer til den lille bybil.

Volkswagen ID.1 bliver en af de billigste elbiler

Volkswagens billigste elbil er stadig ID.3, der koster fra 260.000 kr. I fremtiden venter en mindre og meget billigere bybil på el til omkring 150.000 kr.

Se også:

Kan blive en af de mest populære elbiler

Elbiler er for mange stadig alt for dyre. Derfor har mange bilproducenter fokus på at få lanceret nye og mindre modeller, der kan friste det bredere marked.

Volkswagen er på vej med ID.2all, der er mindre end ID.3, men derefter følger deres bud på en 100 procent elektrisk bybil til en lav pris, nemlig ID.1.

Den lille ID.1 forventes at blive VWs mindste elbil og vil svare til e-Up.

Se også: Tilbud på privatleasing af Volkswagen ID.3

På verdensplan synes bilproducenterne at være overbeviste om, at der er meget at vinde med hensyn til billige elbiler, også i Europa. Derfor er det ikke overraskende, at den europæiske gigant Volkswagen er ivrig efter at få en del af den trend. Der er derfor travlt i hovedkvarteret i Wolfsburg, for at få en bil som ID.1 ud på vejene.

Mens ID.1 uden tvivl vil få mindre batterier og mindre kraftfulde elmotorer end ID.2, forventes forskellen mellem de to hovedsageligt at være i design, størrelse og udformning. Herunder er et billede af ID.2all, så man kan få et indtryk af designet på ID.1.

Se også: Billeder, specifikationer og rygter om VW ID.1

Volkswagen ID.2all

ID.1 er mindre og budgettet spiller en stor rolle i udviklingen af den.

Se også: Priser, leasingtilbud og prøvetur i nyeste elbiler

Mange alternativer til Volkswagen ID.1

Volkswagen er dog langtfra de eneste, der har fokus på at udvikle mindre og billigere elbiler.

Citroën har deres ë-c3, Renault deres Twingo, BYD med Seagull (Dolphin Mini), Leapmotor med T03 og flere andre er på vej.

Volkswagen har dertil forsinket ID.1, som først forventes vist frem i 2027. Til sammenligning vil konkurrenterne forventeligt have deres billigste elbiler på det europæiske marked i løbet af næste år.

Dog er forbrugerne stadig glade for Volkswagens biler, så det er altså ikke umuligt for dem, at opnå succes med ID.1.

Herhjemme er Volkswagens elbiler blandt de mest solgt. I juli 2024 var ID.4 den mest solgte bil overhovedet. Spørgsmålet er om Volkswagen kan holde skruen i vandet til ID.1 er klar færdig til bilkøberne.

Se også: Se de billigste elbiler 2024, 2025, 2026

Vi anbefaler:
Se hvilke elbiler der er Bedst i Test
Her er de absolut billigste elbiler på de danske veje
Bedste ladeløsning på markedet