Volkswagen med billig elbil til 150.000 kr.

Volkswagen går nu i gang med at lave en lille elektrisk bybil, der forventes at hedde ID.1 og have en dansk pris på 150.000 kr.

Volkswagen med billig elbil til 150.000 kr.

Bedre sent end aldrig? I hvert fald har Volkswagen netop afsløret, at de nu starter udviklingen af deres billigste elbil, som forventes at koste omkring 150.000 kr.

Se også: Priser, leasingtilbud og prøvetur i nyeste elbiler

Den billigste elbil fra Volkswagen

Volkswagen har netop afsløret, at de nu starter arbejdet på en micro-elbil, der vil koste 20.000 euro. Vi forventer, at den her i Danmark vil koste omkring 150.000 kr, når den er klar til salg.

Den lille elbil, som forventes at hedde Volkswagen ID.1, er blevet forsinket, men får nu et lanceringstidspunkt. Volkswagen har været i snak med Renault om at bygge billige elbiler sammen, men angiveligt kunne de to bilmærker ikke blive enige.

Derfor har Volkswagen nu taget sagen i egen hånd og bygger den lille ID.1 selv. Det betyder dog også, at ID.1 og andre små nye elbiler fra Volkswagen ikke er lige på trapperne.

Volkswagen oplyser, at den lille billige elbil vil blive lanceret i 2027. Der er ikke mange informationer om Volkswagen ID.1 endnu – udover, at den vil være en rigtig Volkswagen, fortæller producenten.

Volkswagen vil udvikle og producere ID.1 i Europa. For at det skal lykkedes, er Volkswagen i øjeblikket i gang med at gennemføre besparelser og omkostningsreducerende foranstaltninger til en værdi af 10 milliarder euro inden 2026.

Se også: Billeder, specifikationer og pris på Volkswagen ID.1

Volkswagen ID.1

Se også: Her er de absolut billigste elbiler på de danske veje

Kinesiske konkurrenter er flere år foran Volkswagen

Der er dog ingen tvivl om, at Volkswagen føler sig presset af de mange kinesiske konkurrenter, der virkelig har fået øjnene op for det europæiske marked, hvor konkurrencen er mindre end i hjemlandet.

Flere kinesiske konkurrenter er netop nu i gang med, at få importeret deres mindste og billigste elbiler til Europa, heriblandt BYD og Leapmotor. Disse forventes at koste omkring 150.000 kr. og være direkte konkurrenter til ID.1.

Problemet for Volkswagen er dog, at der er hele tre år til ID.1 er klar til at give de kinesiske mærker konkurrence. Vil det være for sent for Volkswagen? Og hvor langt vil de kinesiske mærker være nået i 2027? Som forbruger kan man i hvert fald se frem til priskrig på elbiler og et større udvalg.

Se også: Se de billigste elbiler i 2024, 2025, 2026

Vi anbefaler:
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den
Ladeløsning til elbil med Zaptec ladeboks