Xiaomi får patent på ny batteriteknologi til EV’ere med avanceret nedkøling

Xiaomi har søgt patent på en ny og mere effektiv måde til nedkøling af batterier til elbiler: Den giver bedre ydeevne og højere sikkerhed.

Xiaomi får patent på ny batteriteknologi til EV’ere med avanceret nedkøling

Xiaomi arbejder på en egen elbil og forventes at kunne præsentere den første model til 2024 eller 2o25. Selskabet har tilmed vist prøver på et imponerende system med navnet Pilot Technology til selvkørende biler.

Det seneste nye om Xiaomis bileventyr handler dog om batterierne og patentansøgninger.

Se også: Billig elbilforsikring

Patent på nedkøling af elbilbatteri

Ifølge et dokument, som det kinesiske patentkontor har offentliggjort, er Xiaomi kommet på nogle smarte idéer om nedkøling af elbilbatterier.

Det er ofte et af hovedproblemerne med elbiler i dag, og temperaturkontrol er tit det, der sætter kæppe i hjulet for ydeevnen, lynopladning, batteriets levetid og tilmed sikkerheden.

Patentansøgningen er på kinesisk, men der lader til at være kølervæske mellem hver række af celler, og den kommer fra begge sider. Det betyder, at hver række køles ned af to gange kølervæske, der dækker et større område og giver en mere jævn strøm af kølervæske.

Se også: Anmeldelse af de bedste elbiler

Giver bedre ydeevne og højere sikkerhed

Resultatet skal ifølge Xiaomi være forbedret ydeevne, effektivitet, sikkerhed, længere levetid for batteriet og hurtigere opladning.

Ansøgningen nævner ikke nogen specifikke tal, så de detaljer må vi vente med, indtil Xiaomi kommer med en officiel præsentation.