Xiaomis første elbil bliver en sedan med LiDAR-sensor

Den første elbil fra Xiaomi forventes lanceret i 2024, men det er angiveligt både sværere og dyrere at lave elbiler end producenten havde forventet.

Xiaomis første elbil bliver en sedan med LiDAR-sensor

Kinesiske Xiaomi tilbyder i dag et stort udvalg af smartphones og elektroniske produkter til hjemmet, herunder robotstøvsugere, køkkenmaskiner og smart TV. Men sidste år gjorde Xiaomi det klart, at de også ville kaste sig over det lukrative marked for elektriske biler. Med en investering på 10 milliarder dollars ville de kaste sig ud i at lave elbiler, men det tyder på, at det er sværere end de havde forventet.

Læs også: Xiaomi overvejer EV-partnerskab pga. af strengere vilkår

Sværere end forventet at lave elbiler

I teorien kan det virke simpelt at lave en elbil. Det er vel bare en stor smartphone på hjul? Men så simpelt er det ikke – og det er åbenbart også gået op for Xiaomi. Angiveligt har de lært på den hårde måde, hvor kompliceret det er at navigere i bilforsyningskæder. I modsætning til smartphoneindustrien påvirkes bilindustrien af så mange faktorer, at virksomheden kæmper for at kontrollere omkostningerne.

Der er ekstrem fart på udviklingen i det kinesiske elbilmarked lige nu, hvilket sætter Xiaomi i en vanskelig situation. Virksomheden vil ikke lancere sin første elbil før 2024 og skal dermed sikre, at den til den tid vil være konkurrencedygtigt designet, udstyret og prissat.

Åbenbart indså Xiaomi ret hurtigt, at det ikke vil lykkes at lave en billig bil. Derfor bliver den første elbil fra Xiaomi langt fra billig.

Læs også: Xiaomis elbiler skal sætte standarden for selvkørende teknologi

Første Xiaomi-elbil bliver en luksuriøs sedan

Skal man tro rygterne bliver den første elbil fra Xiaomi en 5-dørs luksussedan med state-of-the-art selvkørende teknologi. Xiaomi vil bruge LiDAR-sensorer leveret af Hesai Technology, der har specialiseret sig i autonom robotteknologi. Hesai’s hybride solid-state LiDAR-sensor AT128 er Xiaomis valg som hovedsensor.

Specifikationer om selve elbilen er der ikke meget af endnu. Men der er ingen tvivl om, at Xiaomi, på trods af udfordringer med myndighederne, satser stort på elektriske biler.

Xiaomi forventes at sætte ny standard for selvkørende teknologi, når deres første elbil lanceres om et par år. Xiaomi har et af de største budgetter i bilindustrien, når det gælder udvikling af autonom kørsel, og selskabet har allerede et stort team af nogle af de mest fremtrædende personer på området ansat.

Se også: Seneste nyt om elbiler