Elbilen XPENG G9 har verdens hurtigste opladning

XPENG G9 er en elektrisk SUV med lang rækkevidde, masser af plads samt verdens hurtigste opladning. Se specifikationer på XPENG G9.

Elbilen XPENG G9 har verdens hurtigste opladning

XPENG har netop løftet sløret for deres næste elektriske bil og første SUV: G9. XPENG G9 er en stor luksus SUV med lovende specifikationer og en imponerende hurtig lynopladning.

Læs også: Xpeng vil lave konkurrent til Tesla Model Y

Stor SUV med masser af plads

Der er ikke sparet på specifikationerne i den nye G9, der lover masser af spændende teknologi med blandt andet en digital assistent med fire zoner, forbedret selvkørende teknologi med dobbelt LiDAR-sensor og kraftfuld NVIDIA DRIVE-hardware. Men det der først og fremmest er i fokus i denne elbil er masser af plads og ren luksus.

XPENG G9 har en stor flot og luksuriøs kabine med oceaner af plads. I bagagerummet er der hele 660 liter, der med bagsæderne lagt ned udvides til 1.576 liter.

G9 har 3D-brugerflade baseret på Unity3D-motoren, der giver en ny interaktiv oplevelse. 3D-kortet gengiver køretøjets omgivelser i realtid på en 15 tommer dobbeltskærm med høj opløsning.

Her er også et nyt lydsystem fra danske Dynaudio med hele 28 højtalere og en samlet ydevne på 2.250 W.

XPENG G9: Rækkevidde, opladning og ydeevne

XPENG G9 kommer i tre serier og seks konfigurationer. Man kan vælge mellem forhjulstræk, firehjulstræk samt forskellige ydeevne. Tager vi et kig på et par af modellerne har G9 702E en rækkevidde på op til 702 kilometer (CLTC, der er ikke WLTP endnu), hvilket er ret imponerende for en SUV. G9 650E og 650X har en lidt kortere rækkevidde på 650 kilometer, men har derimod firehjulstræk og en 0-100 km/t på kun 3,9 sekunder.

Opladningen i G9 påstår XPENG er verdens hurtigste. XPENG G9 er bygget på Kinas første 800V SiC-platform (silikone-carbid), og kommer med deres eget 480 kW S4-opladningssystem. Der vil være to typer batterier til rådighed: Et 3C-batteri og et nyere 4C-batteri.

Oplader 10 til 80 procent på under 15 minutter

3C-batteriet oplades på 20 minutter fra 10 til 80 procent, hvilket er ret imponerende. Dog er 4C-batteripakken den nye med endnu hurtigere opladning. Denne teknologi gør det muligt at oplade batteriet fra 10til 80 procent på mindre end 15 minutter og opnå rækkevidden med 200 kilometer på blot fem minutter.

XPENG G9 pris og leveringtid

Der er endnu ikke en dansk pris på XPENG G9 endnu, men den har fået en 309.900 RMB, som svarer til cirka 330.000 kroner. De første XPENG G9 forventes leveret i Kina til oktober. Hvornår kommer den til Danmark? Det ved vi desværre ikke endnu, men vi forventer bestemt den kommer hertil.

Se også: Nyheder om elbiler