Xpeng X9: Familiebil med 700 km og plads til syv

Xpeng X9 er en stor familiebil og minibus med plads til syv personer og lang rækkevidde. Se billeder og specifikationer på Xpeng X9.

Xpeng X9: Familiebil med 700 km og plads til syv

Er du på jagt efter en familiebil på ren el, hvor der er plads til mere end fem personer? Så har du sikkert opdaget, at der ikke er så mange valgmuligheder på markedet endnu. Nu melder Xpeng klar med deres syvpersoners elbil, X9.

Se også: Xpengs elbiler får Android Auto og Apple CarPlay

Stor familiebil med over 700 km rækkevidde

X9 er den seneste tilføjelse til Xpengs sortiment af elbiler, der nu officielt har modellerne P9, G9, G3i og P5. Den nye X9 er deres største elbil til dato.

Xpeng X9 er en minibus til den store familie, hvor der kan skabes plads til hele syv personer. Og netop elektriske biler af denne størrelse, er der endnu ikke mange af. Der er Tesla Model X, Mercedes-Benz EQB med ekstra sæderække, de kommende Volvo EX90 og VW ID. Buzz Lang samt et par stykker mere.

Xpengs X9 kunne meget vel blive en af de billigste syvpersoners elbiler på markedet.

Se også: Alle kommende elbiler i Danmark

Specifikationer på Xpeng X9

Xpeng X9 er bygget på den nye SEPA 2.0-platform, som også bruges i den kommende G6.

Xpeng X9 kommer i tre forskellige varianter, hvor to er forhjulstrukne og den sidste er firehjulstrukken.

Basismodellen har en elektriske motor på 235 kW samt et LFP-batteri på enten 84,5 eller 101,5 kWh. Topmodellen med firehjulstræk og ydeevne på 370 kW fåes kun med et stort 101,5 kW batteri.

Rækkevidde på de tre varianter er 610, 640 og 702 kilometer, dog efter CLTC-standarden. Forvent en lidt kortere WLTP-rækkevidde.

Alle specifikationer på X9 er ikke tilgængelige endnu.

Se også: Flere specifikationer på Xpeng X9

De første Xpeng X9 leveres i starten af 2024

Xpeng oplyser, at de første eksemplarer af X9 leveres i januar 2024. I første omgang er det dog kun i Kina, at X9 vil være tilgængelig. Der er endnu ikke nogle informationer om, hvornår X9 kommer til Europa – hvis den overhovedet kommer.

I hjemlandet har Xpeng X9 fået en pris fra 388.000 kinesiske yuan, der svarer til cirka 372.000 danske kroner.

Se også: Guide til opladning hjemme med ladeboks