Overblik: Så længe opdateres iPhones

Apple har allerede et godt ry når det handler om softwareopdateringer og at holde live i ældre iPhones. Her giver vi et overblik over, hvor længe Apple holder iPhones opdateret.

Overblik: Så længe opdateres iPhones

Apple er virkelig gode til at holde deres mobiltelefoner opdateret. De er med tiden blevet endnu bedre til dette og har tydeligvis også presset Android-producenter til at have større fokus på dette. Med en helt ny udgave af iOS på gaden, så er tidspunktet oplagt til, at tage et kig på Apples evne til opdatere iPhones. Her kan man samtidig se, hvilke telefoner der får nyeste iOS 14.

Se også: De bedste iPhones til prisen

Apple holder liv i iPhone 6S

Sidste år blev ejerne af iPhone 5s fra 2013  og iPhone 6 og 6 Plus fra 2014 glemt i overgangen til iOS 13, men det sker heldigvis ikke i denne omgang, hvor dette års opdatering vil være kompatibel med alle iPhone-modeller, der understøtter iOS 13.

Tabellen herunder viser, at Apple har forlænget iPhone-modellernes livscyklus en hel del i løbet af årene. Den originale iPhone og iPhone 3G blot modtog to store iOS-opdateringer, hvor senere modeller fået softwareopdateringer i fem til seks år. iPhone 6s blev lanceret med iOS 9 i 2015 og vil stadig være kompatibel med dette års iOS 14. Det betyder, at den har fået iOS 9, 10, 11, 12, 13 og nu 14.

Til sammenligning leverer Android-producenterne ofte kun opdateringer i to år, nogle gange tre. Samsung har netop meldt ud, at de fremover vil levere tre store Android-opdateringer til et udvalg af deres Galaxy-telefoner. På trods af dette, så er der altså langt op til Apples standard, når vi snakker opdateringer og dermed også levetid for telefonerne.

Læs også: Denne iPhone er det bedste køb

Så længe har Apple opdateret deres iPhones

Så længe opdateres iPhones
Så længe opdateres iPhones. Billede fra Statista og statistik fra Apple.

Efterfølgende nyt om emnet

Temaet døde ikke med det første redaktionelle stik. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe historien. 17/9/2020 gik vi videre med en historie med fokus på iPhone 12 kunne blive lanceret den 30. september – Du kan læse det videre forløb her. Redaktionen har fingeren på pulsen. Se seneste nyt her.